Dusan Tadic en Ajax bespreken contractontbinding

Er zijn gesprekken gaande tussen Dusan Tadic en Ajax over het ontbinden van zijn contract. De Servische voetballer is niet tevreden over de kwaliteit van het eerste elftal en dit heeft mogelijk geleid tot een breuk in wat altijd een succesvolle samenwerking is geweest.

Gisteren had Tadic een ontmoeting met zijn zaakwaarnemer Milos Malenovic en Sven Mislintat, de directeur voetbalzaken van Ajax, op De Toekomst. In eerste instantie was de inhoud van het gesprek geheim, maar volgens Voetbal International zou het gaan om een contractontbinding. Naar verwachting zal dit op korte termijn worden afgerond.

Bezuinigingen

In 2021 verlengde Tadic nog zijn contract bij Ajax, waardoor hij tot medio 2024 aan de club verbonden blijft. Er is echter onenigheid ontstaan tussen de speler, die sinds het seizoen 2019/20 de aanvoerdersband draagt, en het bestuur. Tadic wil namelijk dat Ajax investeert in betere spelers, terwijl de club juist wil bezuinigen tijdens deze transferperiode.

Ajax is van mening dat er de afgelopen jaren te veel geld is uitgegeven en dat er eerst geld verdiend moet worden voordat er weer kan worden geïnvesteerd, vooral vanwege het mislopen van inkomsten uit de Champions League. Daarom wil de club de salarissen van spelers verlagen en spelers die niet in de plannen van trainer Maurice Steijn voorkomen verkopen.

Financiële ruimte

Als het contract van Tadic wordt ontbonden en hij vertrekt bij Ajax, zou dit financiële ruimte creëren voor de club. Tadic behoort namelijk tot de bestbetaalde spelers van Ajax, met een jaarsalaris van ongeveer 6,5 miljoen euro.

Het vervolg van Tadic’s carrière zou mogelijk in Turkije kunnen liggen. Besiktas, dat afgelopen seizoen net als Ajax derde werd in de competitie, heeft volgens verschillende Turkse media interesse getoond in de aanvaller. De club zou zelfs al een officieel voorstel hebben gedaan om Tadic transfervrij over te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *