Jurriën Timber maakt overstap naar Arsenal

Na langdurige speculatie is het nu officieel: Jurriën Timber verlaat Ajax en gaat spelen voor Arsenal. Ajax heeft een transfersom van 40 miljoen euro overeengekomen met de Engelse club, maar dit bedrag kan oplopen tot 45 miljoen euro door bonussen.

Vorig jaar wees de in Utrecht geboren Timber nog een aanbod van Manchester United af en koos er bewust voor om nog een extra jaar in Amsterdam te blijven. Nu heeft hij echter besloten om de overstap naar Arsenal te maken, nadat beide partijen snel tot een akkoord kwamen.

Bij Arsenal zal Timber de concurrentie aangaan voor de positie van rechter centrale verdediger en rechtsback. De club eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Premier League, achter Manchester City.

Timber begon zijn carrière in 2014 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 7 maart 2020 maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen, waarin Ajax met 1-3 won. Sindsdien heeft hij 121 officiële wedstrijden gespeeld voor Ajax en zes doelpunten gemaakt.

Met Ajax heeft Timber twee keer het kampioenschap van Nederland gewonnen, in 2021 en 2022, en één keer de KNVB Beker in 2021. Zijn contract bij Ajax liep oorspronkelijk tot 30 juni 2025.

De overstap naar Arsenal markeert een nieuwe fase in de carrière van Jurriën Timber. Hij zal nu de kans krijgen om zich te meten met de beste spelers in de Premier League en zijn talent verder te ontwikkelen. Ajax zal ongetwijfeld zijn vertrek betreuren, maar ze kunnen trots zijn op de successen die hij heeft behaald tijdens zijn tijd bij de club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *