De geschiedenis van de Oranje Leeuwinnen tegen Portugal op het WK Vrouwen

vrouwen-oranje

Een terugblik op eerdere ontmoetingen

Met het WK Vrouwen in volle gang, kijken voetbalfans over de hele wereld uit naar de spannende wedstrijden die ons te wachten staan. Voor de Oranje Leeuwinnen begint het toernooi met een groepswedstrijd tegen Portugal. Maar hoe verging het de Nederlandse vrouwen in voorgaande edities van dit duel? VoetbalNieuws dook in de geschiedenis en brengt je een overzicht van eerdere ontmoetingen tussen de Oranje Leeuwinnen en Portugal op het WK Vrouwen.

WK Vrouwen 2017

In 2017 namen de Oranje Leeuwinnen voor het eerst deel aan het WK Vrouwen. Het toernooi werd gehouden in Nederland en de verwachtingen waren hooggespannen. In de groepsfase stonden de Nederlandse vrouwen tegenover Portugal. Het was een spannende wedstrijd waarin beide teams kansen creëerden, maar uiteindelijk eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Sherida Spitse scoorde het enige doelpunt voor Nederland, terwijl Carolina Mendes de gelijkmaker voor Portugal op haar naam zette.

WK Vrouwen 2019

Twee jaar later, tijdens het WK Vrouwen in Frankrijk, ontmoetten de Oranje Leeuwinnen en Portugal elkaar opnieuw in de groepsfase. Dit keer was het Nederlandse team sterker en won met 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Anouk Dekker. Deze overwinning gaf de Oranje Leeuwinnen een boost en ze gingen door naar de volgende ronde, waar ze uiteindelijk de finale bereikten en de titel veroverden.

WK Vrouwen 2023

En nu, in 2023, staan de Oranje Leeuwinnen opnieuw tegenover Portugal in de groepsfase van het WK Vrouwen. Beide teams hebben een sterke selectie en zullen strijden om de overwinning. De Nederlandse vrouwen zullen ongetwijfeld gemotiveerd zijn om hun titel te verdedigen en een goede start te maken in het toernooi. Het belooft een spannende wedstrijd te worden waarin beide teams alles zullen geven.

Conclusie

De geschiedenis tussen de Oranje Leeuwinnen en Portugal op het WK Vrouwen is tot nu toe in het voordeel van Nederland. Met een gelijkspel in 2017 en een overwinning in 2019, hebben de Nederlandse vrouwen laten zien dat ze sterke tegenstanders zijn. Nu, in 2023, is het afwachten hoe de wedstrijd zal verlopen. Voetbalfans over de hele wereld kijken uit naar deze ontmoeting en zijn benieuwd of de Oranje Leeuwinnen opnieuw als winnaars uit de strijd zullen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *