De tien duurste Engelse voetballers aller tijden

1. Harry Kane – 150 miljoen euro

Harry Kane staat bovenaan de lijst als de duurste Engelse voetballer ooit. De spits maakte in 2021 de overstap van Tottenham Hotspur naar Manchester City voor een recordbedrag van 150 miljoen euro. Met zijn doelpunten en leiderschap heeft Kane zich bewezen als een van de beste aanvallers ter wereld.

2. Declan Rice – 116,6 miljoen euro

Declan Rice maakte onlangs een opmerkelijke transfer naar Arsenal. De 24-jarige middenvelder werd voor een bedrag van 116,6 miljoen euro overgenomen van West Ham United. Rice staat nu op de tweede plaats als de duurste Engelsman ooit.

3. Raheem Sterling – 114 miljoen euro

Raheem Sterling verhuisde in 2015 van Liverpool naar Manchester City voor een bedrag van 114 miljoen euro. De snelle en technisch begaafde aanvaller heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in het succes van Manchester City, zowel nationaal als internationaal.

4. Jadon Sancho – 85 miljoen euro

Jadon Sancho maakte in 2021 de overstap van Borussia Dortmund naar Manchester United voor een bedrag van 85 miljoen euro. De jonge aanvaller wordt gezien als een van de grootste talenten van het Engelse voetbal en heeft al indruk gemaakt met zijn snelheid en dribbels.

5. Kyle Walker – 52,7 miljoen euro

Kyle Walker verruilde Tottenham Hotspur in 2017 voor Manchester City voor een bedrag van 52,7 miljoen euro. Als rechtsback heeft Walker zich ontwikkeld tot een van de beste verdedigers van Engeland en heeft hij een belangrijke rol gespeeld in het succes van Manchester City.

6. John Stones – 55,6 miljoen euro

John Stones maakte in 2016 de overstap van Everton naar Manchester City voor een bedrag van 55,6 miljoen euro. De centrale verdediger heeft zich ontwikkeld tot een betrouwbare kracht in de verdediging van Manchester City en heeft bijgedragen aan het winnen van meerdere prijzen.

7. Benjamin Mendy – 57,5 miljoen euro

Benjamin Mendy werd in 2017 door Manchester City gekocht van AS Monaco voor een bedrag van 57,5 miljoen euro. Als linksback heeft Mendy zijn waarde bewezen met zijn aanvallende impulsen en sterke verdedigende kwaliteiten.

8. Rio Ferdinand – 46 miljoen euro

Rio Ferdinand maakte in 2002 de overstap van Leeds United naar Manchester United voor een bedrag van 46 miljoen euro. De ervaren verdediger heeft een succesvolle carrière gehad bij Manchester United, waar hij meerdere prijzen heeft gewonnen.

9. Andy Carroll – 41 miljoen euro

Andy Carroll werd in 2011 door Liverpool gekocht van Newcastle United voor een bedrag van 41 miljoen euro. De sterke en kopsterke spits heeft echter niet aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen en heeft zijn carrière voortgezet bij verschillende clubs.

10. Luke Shaw – 37,5 miljoen euro

Luke Shaw maakte in 2014 de overstap van Southampton naar Manchester United voor een bedrag van 37,5 miljoen euro. De linksback heeft zich ontwikkeld tot een van de beste verdedigers van Engeland en heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van Manchester United.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben 24 jaar of ouder