De tien duurste voetballers aller tijden

De voetbalwereld heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, zowel op sportief als financieel gebied. Spelers worden steeds vaker voor bizarre bedragen gekocht en verkocht, waardoor de transfermarkt een waar spektakel is geworden. Waar het vroeger ondenkbaar was dat een voetballer voor honderd miljoen euro van club zou wisselen, is dit tegenwoordig niet meer zo bijzonder. VoetbalNieuws heeft een lijst samengesteld van de tien duurste spelers aller tijden, gebaseerd op de transfersommen die zijn betaald.

1. Neymar – €222 miljoen

De Braziliaanse superster Neymar staat bovenaan de lijst met een transfer van maar liefst €222 miljoen. In 2017 verruilde hij FC Barcelona voor Paris Saint-Germain, waar hij nog steeds speelt. Met zijn technische vaardigheden en doelpunten is Neymar een van de meest waardevolle spelers ter wereld.

2. Kylian Mbappé – €180 miljoen

Een andere speler van Paris Saint-Germain, Kylian Mbappé, staat op de tweede plaats met een transferbedrag van €180 miljoen. De jonge Franse aanvaller heeft al op jonge leeftijd indruk gemaakt met zijn snelheid en doelgerichtheid. Hij wordt gezien als een van de grootste talenten van zijn generatie.

3. Philippe Coutinho – €145 miljoen

Philippe Coutinho maakte in 2018 de overstap van Liverpool naar FC Barcelona voor een bedrag van €145 miljoen. De Braziliaanse middenvelder staat bekend om zijn creativiteit en technische vaardigheden. Hoewel hij bij Barcelona niet altijd zijn beste vorm heeft laten zien, blijft hij een van de duurste spelers ooit.

4. João Félix – €126 miljoen

De jonge Portugese aanvaller João Félix verhuisde in 2019 van Benfica naar Atlético Madrid voor een bedrag van €126 miljoen. Hij wordt gezien als een van de grootste talenten van zijn generatie en heeft al indruk gemaakt met zijn doelpunten en creativiteit.

5. Antoine Griezmann – €120 miljoen

Antoine Griezmann maakte in 2019 de overstap van Atlético Madrid naar FC Barcelona voor een bedrag van €120 miljoen. De Franse aanvaller staat bekend om zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid. Hij heeft al vele prijzen gewonnen en behoort tot de absolute top van het internationale voetbal.

6. Ousmane Dembélé – €105 miljoen

Ousmane Dembélé verruilde Borussia Dortmund in 2017 voor FC Barcelona voor een bedrag van €105 miljoen. De Franse aanvaller staat bekend om zijn snelheid en dribbelvaardigheden. Hoewel hij te maken heeft gehad met blessures, blijft hij een van de duurste spelers ooit.

7. Paul Pogba – €105 miljoen

Paul Pogba keerde in 2016 terug naar Manchester United, waar hij eerder in de jeugdopleiding speelde, voor een bedrag van €105 miljoen. De Franse middenvelder staat bekend om zijn kracht, techniek en passing. Hij is een belangrijke speler voor zowel zijn club als het Franse nationale team.

8. Gareth Bale – €100 miljoen

Gareth Bale maakte in 2013 de overstap van Tottenham Hotspur naar Real Madrid voor een bedrag van €100 miljoen. De Welshman staat bekend om zijn snelheid, kracht en doelgerichtheid. Hij heeft vele prijzen gewonnen met Real Madrid, waaronder vier keer de Champions League.

9. Cristiano Ronaldo – €94 miljoen

Cristiano Ronaldo verruilde Manchester United in 2009 voor Real Madrid voor een bedrag van €94 miljoen. De Portugese superster staat bekend om zijn doelpunten, snelheid en techniek. Hij heeft talloze individuele prijzen gewonnen en behoort tot de beste spelers aller tijden.

10. Gonzalo Higuaín – €90 miljoen

Gonzalo Higuaín maakte in 2016 de overstap van Napoli naar Juventus voor een bedrag van €90 miljoen. De Argentijnse aanvaller staat bekend om zijn doelgerichtheid en intelligentie in het spel. Hij heeft vele doelpunten gemaakt voor zowel zijn clubteams als het Argentijnse nationale team.

Deze lijst van de tien duurste voetballers aller tijden laat zien hoe de transfermarkt de afgelopen jaren is geëvolueerd. Spelers worden steeds vaker voor enorme bedragen gekocht en verkocht, wat de financiële kant van het voetbal benadrukt. Het is interessant om te zien hoe deze transfersommen in de toekomst nog verder zullen stijgen en welke spelers de lijst zullen domineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *