PSV eist afkoopsom voor vertrek Timo Baumgartl naar Schalke 04

PSV Eindhoven is niet van plan om Timo Baumgartl zonder afkoopsom te laten vertrekken naar Schalke 04, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Hoewel de Duitse verdediger niet meer nodig is bij PSV, wil de club nog wel een bedrag ontvangen voor zijn vertrek. Baumgartl staat namelijk nog voor enkele miljoenen euro’s in de boeken van PSV.

Baumgartl, een 25-jarige Duitse verdediger, werd in 2019 door PSV aangetrokken van VfB Stuttgart voor een bedrag van ongeveer 10 miljoen euro. Hij werd gezien als een veelbelovende versterking voor de verdediging van de club. Echter, zijn prestaties vielen tegen en hij wist nooit echt zijn stempel te drukken bij PSV.

Met de komst van Roger Schmidt als nieuwe trainer van PSV, lijkt Baumgartl geen toekomst meer te hebben bij de club. Schmidt heeft andere plannen voor de verdediging en ziet Baumgartl niet als een belangrijke speler in zijn systeem. Daarom is PSV bereid om de verdediger te laten vertrekken, maar niet zonder een financiële compensatie.

Schalke 04, een Duitse club die momenteel uitkomt in de 2. Bundesliga, heeft interesse getoond in Baumgartl. De club is op zoek naar versterkingen om terug te keren naar de Bundesliga en ziet in de Duitse verdediger een potentiële aanwinst. Echter, Schalke 04 zal nu dus een afkoopsom moeten betalen aan PSV om Baumgartl los te kunnen weken.

De hoogte van de afkoopsom is nog niet bekend, maar het is duidelijk dat PSV niet van plan is om Baumgartl zomaar te laten gaan. De club wil een deel van het geïnvesteerde bedrag terugverdienen en hoopt op deze manier nog wat financiële middelen vrij te maken voor eventuele nieuwe aankopen.

Het is nu afwachten of Schalke 04 bereid is om te voldoen aan de eisen van PSV en of Baumgartl zelf openstaat voor een overstap naar de 2. Bundesliga. Het lijkt er in ieder geval op dat de Duitse verdediger zijn carrière bij PSV niet zal voortzetten en dat een vertrek naar Schalke 04 aanstaande is, mits de clubs tot een overeenkomst kunnen komen.

Al met al is het duidelijk dat PSV niet van plan is om Baumgartl zomaar te laten vertrekken zonder financiële compensatie. De club wil een deel van het geïnvesteerde bedrag terugverdienen en hoopt op deze manier nog wat financiële middelen vrij te maken. Het is nu afwachten hoe de onderhandelingen tussen PSV en Schalke 04 zullen verlopen en of Baumgartl daadwerkelijk de overstap zal maken naar de Duitse club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben 24 jaar of ouder