PSV eist afkoopsom voor vertrek Timo Baumgartl naar Schalke 04

PSV Eindhoven is niet van plan om Timo Baumgartl zomaar te laten vertrekken naar Schalke 04 zonder een afkoopsom te ontvangen. Hoewel de Duitse verdediger niet meer nodig is bij PSV, wil de club nog wel wat geld terugzien van de investering die zij in hem hebben gedaan.

Baumgartl werd in 2019 door PSV aangetrokken voor een aanzienlijk bedrag, waardoor hij nog steeds voor enkele miljoenen in de boeken staat. Het Eindhovens Dagblad meldt dat de club niet bereid is om deze financiële last volledig te dragen en daarom een afkoopsom eist van Schalke 04.

De 25-jarige Baumgartl heeft bij PSV niet kunnen voldoen aan de verwachtingen die in hem gesteld werden. Hij slaagde er niet in om een vaste basisplaats te veroveren en maakte regelmatig fouten die tot tegendoelpunten leidden. Hierdoor is de club bereid om afscheid van hem te nemen.

Schalke 04, dat momenteel in de 2. Bundesliga speelt, heeft interesse getoond in de verdediger. De club is op zoek naar versterkingen om terug te keren naar de Bundesliga en ziet Baumgartl als een potentiële aanwinst. Echter, PSV is niet van plan om hem zomaar te laten gaan.

De afkoopsom die PSV eist, is bedoeld om een deel van de investering in Baumgartl terug te verdienen. Het is nog niet bekend hoeveel geld de club precies vraagt, maar het zal naar verwachting enkele miljoenen euro’s zijn. Schalke 04 zal dus moeten beslissen of zij bereid zijn om aan deze eis te voldoen.

De onderhandelingen tussen PSV en Schalke 04 zijn nog gaande. PSV hoopt dat de Duitse club akkoord gaat met de afkoopsom, zodat zij een deel van het geld kunnen herinvesteren in nieuwe spelers. Schalke 04 zal op haar beurt moeten beslissen of zij bereid zijn om te betalen voor Baumgartl, die geen succesvolle periode heeft gehad bij PSV.

De toekomst van Timo Baumgartl hangt dus af van de uitkomst van deze onderhandelingen. Het is afwachten of Schalke 04 bereid is om te voldoen aan de eis van PSV en of Baumgartl een nieuwe start kan maken bij de Duitse club. Voor PSV is het in ieder geval belangrijk om een deel van de investering terug te verdienen, zodat zij verder kunnen bouwen aan het team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *