Ajax’s financiële vooruitzichten in de Europa League en Conference League

ajax

Europa League

Ajax is dit seizoen veroordeeld tot de Europa League of Conference League in Europa. Dit betekent dat de club niet zal deelnemen aan de prestigieuze UEFA Champions League. Maar wat voor geldbedrag kunnen de Amsterdammers verwachten in het tweede of derde toernooi in Europa?.

In de Europa League heeft Ajax de mogelijkheid om toch aanzienlijke inkomsten te genereren. Allereerst ontvangt de club een startpremie van €2,92 miljoen. Daarnaast krijgt Ajax €570.000 per overwinning en €190.000 per gelijkspel in de groepsfase. Als de club de knock-outfase bereikt, ontvangt het €1,1 miljoen voor de zestiende finale, €1,5 miljoen voor de achtste finale, €2,6 miljoen voor de kwartfinale en €4,4 miljoen voor de halve finale.

Als Ajax de finale van de Europa League bereikt, kan de club rekenen op een extra bedrag van €8,8 miljoen. Dit betekent dat de totale prijzenpot voor de winnaar van de Europa League ongeveer €19 miljoen bedraagt. Daarnaast ontvangt de club ook een deel van de televisiegelden, die naar schatting €168 miljoen bedragen.

Conference League

Als Ajax zich niet weet te kwalificeren voor de Europa League, zal de club deelnemen aan de Conference League. Hoewel dit toernooi minder prestigieus is, biedt het nog steeds redelijk goede financiële voordelen.

In de Conference League ontvangt Ajax een startpremie van €2,92 miljoen. Daarnaast krijgt de club €225.000 per overwinning en €75.000 per gelijkspel in de groepsfase. Als Ajax de knock-outfase bereikt, ontvangt het €375.000 voor de zestiende finale, €500.000 voor de achtste finale, €1 miljoen voor de kwartfinale en €1,5 miljoen voor de halve finale.

Als Ajax de finale van de Conference League bereikt, kan de club rekenen op een extra bedrag van €3 miljoen. Dit betekent dat de totale prijzenpot voor de winnaar van de Conference League ongeveer €8,5 miljoen bedraagt. Daarnaast ontvangt de club ook een deel van de televisiegelden, die naar schatting €50 miljoen bedragen.

Al met al kunnen we concluderen dat Ajax, ongeacht of ze in de Europa League of Conference League spelen, aanzienlijke financiële voordelen kan behalen. De club heeft de mogelijkheid om miljoenen euro’s te verdienen door succesvol te zijn in deze Europese competities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *