Nathan Aké krijgt megacontact bij Manchester City

nathan

Manchester City is vastbesloten om Nathan Aké te belonen voor zijn indrukwekkende ontwikkeling binnen het team van Pep Guardiola. De Engelse kampioen, bekend om zijn immense rijkdom, wil ervoor zorgen dat Aké tot de best betaalde Nederlandse voetballers in de Premier League gaat behoren. Op dit moment is dat nog Virgil van Dijk, de Nederlandse international en verdediger van Liverpool.

Volgens bronnen zal Aké zich bij Manchester City voegen in de categorie spelers die meer dan 150.000 euro per week verdienen, wat neerkomt op ongeveer acht miljoen euro per jaar. Met bonussen erbij kan zijn jaarlijkse inkomen zelfs oplopen tot tien miljoen euro.

Pep Guardiola speelt een cruciale rol bij het verlengen van contracten en heeft intern laten weten dat Aké van onschatbare waarde is voor zijn team. Dit bleek duidelijk tijdens de finale van de Champions League, toen de Nederlandse verdediger, na wekenlang blessureleed, plotseling door de Spaanse topcoach werd opgesteld voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

In een interview tijdens de tour van Manchester City in Japan, liet Aké weten dankbaar te zijn voor het vertrouwen dat Guardiola in hem had getoond. “Ik had wekenlang niet gespeeld, dus om juist voor de finale te horen dat ik zou starten, gaf me een enorme boost. Ik vond het geweldig van de coach, en gelukkig wonnen we de finale tegen Inter ook. Het was een perfecte dag voor mij.”

Ook lijkt Aké zich weinig zorgen te maken over de mogelijke komst van Josko Gvardiol van RB Leipzig, waarvoor Manchester City al een miljoenenbod heeft uitgebracht. “Het is juist goed voor het team. Dit is hoe deze club opereert: nieuwe spelers aantrekken, zodat iedereen op scherp staat en een competitieve sfeer creëren waarin spelers zich opnieuw willen bewijzen,” aldus Aké. Met zijn positieve instelling en groeiende prestaties lijkt de toekomst rooskleurig voor Nathan Aké bij Manchester City.


Number1 Voetbalreizen - De specialist in voetbalreizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *