Ajax wil Donny van de Beek terug

donny

Ajax zet in op Donny van de Beek voor een mogelijke terugkeer naar Amsterdam, volgens het bekende Twitteraccount Manchester United Forever. Hoewel meerdere clubs belangstelling hebben voor de Nederlandse middenvelder, blijkt dat Van de Beek zelf ook een sterke voorkeur heeft voor een terugkeer naar zijn oude club. Manchester United heeft aangegeven dat ze een transfersom van twintig miljoen pond, wat neerkomt op 23,29 miljoen euro, willen ontvangen voor Van de Beek.

In zijn jeugdjaren speelde Van de Beek al voor Ajax en in 2015 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. In de daaropvolgende jaren groeide hij uit tot een essentiële speler en droeg hij bij aan grote successen, vooral in Europese competities. Na het seizoen 2019/2020 werd hij verkocht aan Manchester United voor een bedrag van 39 miljoen euro.

Helaas heeft zijn overstap naar de Engelse grootmacht niet gebracht wat Van de Beek ervan verwachtte. Hij wist slechts twee doelpunten en twee assists te maken in 60 wedstrijden voor United en is inmiddels naar de achtergrond gedrongen. Vorig seizoen kwam de aanvallende middenvelder, mede door blessures, slechts 294 minuten in actie.

Manchester United heeft reeds concurrentie voor Van de Beek aangetrokken met de komst van Mason Mount voor 64,20 miljoen euro, wat de kansen op speeltijd voor de Nederlander verder heeft doen slinken. Hoewel de club openstaat voor een definitief vertrek, willen ze een aanzienlijk deel van de aankoopprijs terugverdienen, vandaar het genoemde bedrag van twintig miljoen pond.

Volgens het Twitteraccount Manchester United Forever, dat een aanzienlijke aanhang heeft van 32.000 volgers, heeft Ajax contact opgenomen met Van de Beek om te onderhandelen over een mogelijke terugkeer. Gelukkig is de middenvelder inmiddels hersteld van zijn blessures en heeft hij onlangs, nadat hij slechts drie minuten in het veld stond, op indrukwekkende wijze gescoord.

Hoewel Ajax momenteel Davy Klaassen en Steven Berghuis heeft als opties op de positie waar Van de Beek normaal gesproken speelt, en ook Mohammed Kudus als alternatief, lijken de Amsterdammers vastbesloten om een nieuwe aanvallende middenvelder aan te trekken.

De afgelopen weken zijn de namen van Eduard Spertsyan, Arsen Zakharyan en Arda Güler al voorbijgekomen, waarbij laatstgenoemde inmiddels naar Real Madrid is getransfereerd.


Ajax-thuisshirt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *