Noussair Mazraoui toont keeperskwaliteiten tijdens training Bayern München

noussair

Noussair Mazraoui, voormalig speler van Ajax, staat bekend als een intelligente rechtsback. Echter, tijdens een training bij Bayern München heeft hij laten zien dat hij ook over indrukwekkende keeperskwaliteiten beschikt. Tijdens een kop-keep-spelletje wist Mazraoui een moeilijke bal uit de hoek te houden, waarbij hij duidelijk inspiratie heeft opgedaan bij de Duitse doelman Manuel Neuer.

Het kop-keep-spelletje is een populaire oefening onder voetballers, waarbij spelers proberen een bal die vanuit de lucht wordt ingekopt tegen te houden. Het vereist snelle reflexen, goede timing en een goede sprongkracht. Mazraoui liet zien dat hij deze vaardigheden beheerst en wist een lastige bal uit de hoek te tikken, net zoals Neuer dat vaak doet.

De vergelijking met Neuer is niet zomaar gemaakt. De Duitse doelman staat bekend om zijn spectaculaire reddingen en zijn vermogen om als een ‘sweeper-keeper’ te spelen. Hij is niet bang om ver uit zijn doel te komen en risico’s te nemen om de bal te onderscheppen. Mazraoui lijkt deze stijl te hebben overgenomen en toonde dit tijdens de training bij Bayern München.

De Marokkaanse international heeft zich tijdens zijn periode bij Ajax ontwikkeld tot een betrouwbare verdediger, maar zijn prestatie tijdens de training bij Bayern München laat zien dat hij ook andere kwaliteiten bezit. Het is altijd goed om als speler meerdere vaardigheden te beheersen, omdat dit je flexibiliteit en waarde op het veld vergroot.

Het is nog onduidelijk of Mazraoui zijn keeperskwaliteiten ook in wedstrijden zal laten zien, maar het is een interessante toevoeging aan zijn repertoire. Het kan hem helpen om zich verder te ontwikkelen als speler en mogelijk nieuwe kansen te creëren in zijn carrière. Het is in ieder geval duidelijk dat Mazraoui niet bang is om nieuwe dingen uit te proberen en zijn grenzen te verleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *