Voormalig voetballer David Mendes da Silva veroordeeld voor cocaïnehandel en omkoping

mendes

SALZBURG - voetbal oostenrijk Sturm Graz - Red Bull Salburg seizoen 2010-2011 16-04-2011 David Mendes da Silva (RBS) HOLLAND ONLY

David Mendes da Silva, een voormalig voetballer die bekendheid verwierf bij clubs als Sparta, NAC en AZ, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar. Hij is schuldig bevonden aan betrokkenheid bij cocaïnehandel en omkoping.

Cocaïnehandel

De rechtbank heeft vastgesteld dat Mendes da Silva betrokken was bij een criminele organisatie die zich bezighield met de handel in cocaïne. Hij werd beschuldigd van het faciliteren van de drugshandel en het witwassen van geld. Uit het onderzoek bleek dat Mendes da Silva contacten had met verschillende personen die betrokken waren bij de drugshandel en dat hij een rol speelde in het transport en de distributie van cocaïne.

De rechtbank oordeelde dat Mendes da Silva een actieve rol speelde in de criminele organisatie en dat hij bewust heeft bijgedragen aan de illegale activiteiten. Hij werd beschouwd als een belangrijke schakel in de drugshandel en kreeg daarom een zware straf opgelegd.

Omkoping

Naast zijn betrokkenheid bij de cocaïnehandel, werd Mendes da Silva ook schuldig bevonden aan omkoping. Hij zou hebben geprobeerd om een scheidsrechter om te kopen tijdens een belangrijke wedstrijd. Uit onderzoek bleek dat Mendes da Silva contact had met de scheidsrechter en hem geld had aangeboden in ruil voor het bevoordelen van zijn team.

De rechtbank oordeelde dat Mendes da Silva met zijn poging tot omkoping het vertrouwen in de sport heeft geschaad en dat dit gedrag niet getolereerd kan worden. Omkoping is een ernstig vergrijp dat de integriteit van de sport aantast en daarom werd Mendes da Silva ook hiervoor veroordeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *