Jadon Sancho verbannen door Manchester United na weigeren excuses aan Erik ten Hag

Jadon-Sanchez

De 23-jarige Sancho zal nu apart van zijn teamgenoten werken op de academie faciliteiten van United terwijl de club probeert op te lossen wat ze noemen “een team discipline kwestie” na zijn publieke uitbarsting op sociale media volgende op de Premier League wedstrijd tegen Arsenal eerder deze maand.

Sancho zei dat hij al lange tijd als “zondebok” werd gezien nadat Ten Hag eerder beweerde dat Sancho niet was geselecteerd voor de wedstrijdselectie voor de 3-1 nederlaag vanwege zijn prestaties op het trainingsveld.

Geen excuses aan Ten Hag

De Engelse international werd vervolgens gevraagd zijn excuses aan te bieden aan Ten Hag, maar weigerde dat, wat er nu toe heeft geleid dat de club actie heeft ondernomen. Sancho is daarop effectief verbannen van de training, van het eerste team en zal voorlopig niet overwogen worden voor selectie, beginnend met het bezoek van Brighton & Hove Albion aan Old Trafford op zaterdag, totdat er een oplossing is.

Ten Hag over Sancho

“Jadon is op basis van zijn prestaties tijdens de training niet geselecteerd,” zei hij. “Je moet elke dag op het niveau zijn bij Manchester United, je kunt keuzes maken in de voorhoede, dus in deze wedstrijd werd hij niet geselecteerd.”

Sancho reageerde later op Twitter en zei: “Geloof alsjeblieft niet alles wat je leest! Ik sta niet toe dat mensen dingen zeggen die volkomen onwaar zijn, ik heb me deze week tijdens de training heel goed gedragen.

“Ik geloof dat er andere redenen zijn voor deze kwestie waar ik niet op in zal gaan, ik ben al lang een zondebok en dat is niet eerlijk” Sancho vervolgde: “Alles wat ik wil is voetballen met een glimlach op mijn gezicht en een bijdrage leveren aan mijn team. Ik respecteer alle beslissingen die worden genomen door de technische staf, ik speel met fantastische spelers en ben dankbaar dat te mogen doen, wat ik weet dat elke week een uitdaging is. Ik zal blijven vechten voor dit embleem, wat er ook gebeurt!” aldus de getergde speler.

Sancho’s uitsluiting is een nieuwe tegenvaller in zijn tijd bij United. De speler met 23 caps voor de Three Lions heeft sinds zijn transfer voor vele miljoenen naar Manchester United niet echt kunnen schitteren op Old Trafford.

In 82 officiële duels voor de club noteerde Sancho slechts 12 goals en 6 assists. Afgelopen zomer waren er sterke geruchten over een mogelijke overstap van Sancho naar Saudi-Arabië, maar Sancho koos naar verluidt voor een langer verblijf in Mancester. Onlangs circuleerden er foto’s op sociale media waarin Sancho te zien zou zijn in het New Yorkse nachtleven, wat vragen oproept over zijn toewijding aan het persoonlijke trainingsregime waar United over communiceert.