Julian Nagelsmann nieuwe bondscoach Duitsland

Julian-Nagelsmann

Julian Nagelsmann staat op het punt benoemd te worden als de nieuwe bondscoach van Duitsland, volgens het Duitse blad Bild. Er moeten nog enkele details worden afgerond voordat de 36-jarige trainer een overeenkomst tekent met de Duitse voetbalbond (DFB).

Na het vertrek van Hansi Flick leek Nagelsmann de meest voor de hand liggende keuze om de leiding op zich te nemen voor het EK volgend jaar in Duitsland. Echter, zijn salarisverwachtingen waren een punt van zorg. Nu meldt Bild dat beide partijen een overeenkomst hebben bereikt voor een contract tot medio 2024 met een jaarlijks salaris van ongeveer vier miljoen euro.

Dit is beduidend minder dan wat Nagelsmann zou hebben verdiend bij Bayern München op basis van zijn contract dat tot 2026 liep. Nagelsmann, voormalig coach van RB Leipzig, werd vorig seizoen ontslagen bij Bayern München vanwege teleurstellende resultaten en is nu vrij om de overstap te maken naar de Duitse bond.

Dit nieuws lijkt het idee van een mogelijke benoeming van Louis van Gaal als bondscoach van tafel te vegen. Hoewel enkele ex-Bayern-spelers de ervaren Amsterdammer hadden aanbevolen voor de rol, gaf de DFB de voorkeur aan Nagelsmann.Ik ben 24 jaar of ouder