Keuken Kampioen Divisie wedstrijdverslagen

Keuken-Kampioen-Divisie

Jong AZ 5-2 Jong Ajax

In een spannende wedstrijd op het AFAS Trainingscomplex stonden Jong AZ en Jong Ajax tegenover elkaar. Met bekende spelers zoals Hobie Verhulst, Denso Kasius, Kenzo Goudmijn en Ernest Poku nam Jong AZ het voortouw. Ondanks een vroege treffer van Gabriel Misehouy voor Jong Ajax, reageerden de Alkmaarders met doelpunten van Kasius en Poku. Jong Ajax wist de stand gelijk te trekken dankzij Julian Brandes, maar Damienus Reverson zette Jong AZ na de rust weer op voorsprong.

De tweede helft verliep moeizaam voor Jong Ajax, die uiteindelijk met een nederlaag moesten afsluiten. Ricuenio Kewal en een prachtig schot van Kees Smit zorgden voor een 5-2 eindstand. Bovendien had Jong AZ nog de kans op een grotere voorsprong, maar een schot van topscorer Jayden Addai trof het houtwerk. Dankzij deze overwinning klimt Jong AZ dichter naar de top van de KKD, terwijl Jong Ajax achterblijft met slechts één punt.

Bekijk de samenvatting Jong AZ – Jong Ajax hieronder:

FC Emmen 2-0 Jong Utrecht

In hun streven om snel terug te keren naar de Eredivisie kende FC Emmen enkele tegenslagen. Van de eerste vijf wedstrijden wist het team slechts één keer te winnen. Door Jong FC Utrecht te verslaan, maakte Emmen een beweging richting de hogere regionen van de KKD. De talentvolle Adrian Blake van Jong FC Utrecht kon geen grip krijgen op de solide verdediging van de Drenten. Dankzij goals van Michaël Heylen en Desley Ubbink behaalde de thuisploeg de overwinning.

FC Groningen 4-0 Jong PSV

FC Groningen kende een aarzelend begin in de Keuken Kampioen Divisie, maar tegen Jong PSV lieten ze hun ware kracht zien. De Groningers domineerden de wedstrijd en wisten al voor de rust vier keer het net te vinden, een prestatie die ze deze eeuw pas drie keer eerder leverden. Doelpunten van Isak Määttä, Kevin van Veen, Paulos Abraham en Radinio Balker brachten de Euroborg in extase. Het enige minpuntje van de avond was dat er na de rust niet meer werd gescoord.

FC Eindhoven 1-1 ADO Den-Haag

Evan Rottier, ooit begonnen in de jeugdopleiding van ADO Den Haag en later doorgegroeid naar het eerste elftal, opende de score in Eindhoven met een krachtig schot. Zijn doelpunt bracht de stand op 1-0. Echter, kort voor de rust wist Henk Veerman met een kopbal de gelijkmaker te maken. In het Jan Louwers Stadion ontvouwde zich een boeiend duel met als inzet een betere positie in de subtop, maar verdere doelpunten bleven uit.

Top Oss 0-1 FC Dordrecht

Deze zomer is de samenwerking tussen Feyenoord en FC Dordrecht hernieuwd, waardoor diverse Rotterdamse talenten de gelegenheid krijgen zich in de Keuken Kampioen Divisie te profileren. Ilias Sebaoui greep deze kans met beide handen aan op een maandagavond. Hij tekende op sublieme wijze voor het enige doelpunt van de match. Kort voor rust passeerde hij op sierlijke wijze twee verdedigers van TOP Oss en wist vervolgens nog een derde te ontwijken alvorens succesvol te scoren.

De Graafschap 2-1 Helmond Sport

De Graafschap plukt de laatste jaren steeds meer vruchten van hun sterke jeugdopleiding. Maandagavond bewees een jong talent wederom zijn waarde. Basar Önal vond tweemaal het net tegen Helmond Sport, zowel vlak voor als vlak na de rust. Ondanks een late goal van Álvaro Marín voor Helmond Sport, hield De Graafschap hun voorsprong vast. Vorig seizoen scoorde Önal zeven keer, en nu heeft hij in het nieuwe seizoen al drie doelpunten op zijn naam staan.

Keuken Kampioen Divisie-Uitslagen en standIk ben 24 jaar of ouder