Trainer Marseille stapt vlak voor clash met Ajax op

marcellino

Slechts tweeënhalve maand na zijn aantreden bij Olympique Marseille, heeft Marcelino zijn afscheid als trainer aangekondigd. Volgens bronnen van L’Équipe en RMC Sport heeft hij dinsdag zijn team geïnformeerd over zijn beslissing.

Olympique Marseille – Ajax

Marseille staat donderdag tegenover Ajax in de Europa League groepsfase. L’Équipe bericht dat Jean-Pierre Papin, ex-winnaar van de Ballon d’Or en voormalg speler van l’OM, als interim-coach in de Johan Cruijff ArenA zal verschijnen.

Voorheen trainde Marcelino Garcia Toral voornamelijk in Spanje. Hij begon deze zomer bij Marseille, maar kende geen vliegende start. Zijn vertrek schokt de Franse pers, vooral omdat hij zich na een 0-0 tegen Toulouse nog vastberaden toonde. De spanningen binnen de club kwamen aan het licht toen fans hun frustratie uitten over de huidige prestaties en strategieën. Een groep fanatieke supporters zocht maandag confrontatie met de clubleiding, wat wellicht het laatste duwtje voor Marcelino was.

Marseille heeft tot nu toe een teleurstellend seizoen door hun uitschakeling door Panathinaikos in de Champions League voorrondes en slechts twee overwinningen in de competitie.Ik ben 24 jaar of ouder