Oranje gaat naar het Europees Kampioenschap in Duitsland

oranje

Het Nederlands elftal behaalde zaterdag een kleine maar cruciale zege op Ierland, wat resulteerde in hun kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in Duitsland. De enige goal werd al vroeg in de wedstrijd gescoord door Wout Weghorst in de Johan Cruijff ArenA.

Ondanks een sterker spel dan de Ieren, die al geen kans meer hadden op kwalificatie, wist Nederland niet meer te scoren. Gemiste kansen kwamen van Tijjani Reijnders, Cody Gakpo en Xavi Simons, maar de 1-0 stand was voldoende om de tweede plaats in hun groep te verzekeren.

In een andere match van groep B, behaalde Frankrijk een recordzege door Gibraltar met 14-0 te verslaan in Nice, wat hun de eerste plaats in de groep garandeert. Nederland zal dinsdag in Faro, Portugal, tegen Gibraltar spelen voor hun laatste kwalificatiewedstrijd.

oranje

Dit markeert de elfde keer dat Nederland deelneemt aan het EK. Op 2 december wordt in Hamburg geloot voor de groepsfase van het EK, waarbij Nederland om 18.00 uur zijn tegenstanders zal leren kennen.