Hoe gaat Ajax de transferperiode in?

ajax

Ajax staat aan de vooravond van een transferperiode zonder een vaste directeur voetbalzaken. Met de huidige selectie en de behoefte van coach John van ’t Schip aan meer ervaring, lijkt er in januari flink wat te moeten gebeuren. Tijdens de aandeelhoudersvergadering werd besproken hoe Ajax deze winter te werk gaat, aangezien een nieuwe directeur nog niet is benoemd.

Kelvin de Lang krijgt de leiding

Kelvin de Lang neemt tijdelijk de leiding tijdens deze periode, maar hij heeft niet de volledige beslissingsbevoegdheid, zoals interim-directeur Jan van Halst uitlegde. Van Halst, die binnenkort vertrekt bij Ajax, benadrukt dat hij besluiten neemt met een lange termijn visie.

Door de afwezigheid van technisch manager Klaas-Jan Huntelaar wegens een burn-out, moest Ajax snel schakelen. Met De Lang als nieuwe hoofdscout en extra focus op het scoutteam, wordt de scoutingstructuur versterkt. Casimir Westerveld, verantwoordelijk voor de jeugd, is ook betrokken bij deze processen. Van Halst hoopt ook advies in te winnen van Louis van Gaal en Danny Blind (vanaf 27 december) om de continuïteit te waarborgen tot de aankomst van zijn opvolger Alex Kroes.

Meer stabiliteit en continuïteit

Ajax haalde afgelopen zomer twaalf nieuwe spelers binnen, maar staat momenteel twaalfde in de Eredivisie, waardoor de kans op een Champions League-ticket kleiner wordt. Van Halst erkent de kritiek en benadrukt het belang van meer stabiliteit en continuïteit in toekomstige transfers.

Als voormalig voetbalcommissaris bij Ajax kreeg Van Halst kritiek voor zijn rol in de transfers onder voormalig directeur Sven Mislintat. Tijdens de aandeelhoudersvergadering legde financieel directeur Susan Lenderink uit dat de transferprocessen zorgvuldig zijn, met betrokkenheid van diverse professionals in verschillende stappen. Van Halst benadrukt dat hij als commissaris toezicht hield op het proces, maar geen directe beslissingen nam over de transfers.

Ik ben 24 jaar of ouder