Volgens van Hanegem mag er best wat kritischer gekeken mag worden naar het Nederlands elftal

van-hanegem

Vooral de geirriteerde houding van Wout Weghorst in een intervieuw met de NOS na afloop van Nederland-erland verbaasde Van Hanegem:  ‘Mogen we alsjeblieft ook zeggen dat we het niks vonden?’ Blijkbaar mag Weghorst niet meteen geconfronteerd worden met zulke vragen, constateert Van Hanegem. ‘Hij heeft dan namelijk net theatraal helemaal languit op het veld gelegen en wil het blijkbaar eerst liever over zijn doelpunt en de afgedwongen kwalificatie hebben.’

 De Kromme vervolgt: ‘Natuurlijk is dat onzin, maar in een week waarin de bondscoach voor alle camera’s door het stof gaat, omdat hij voor de draaiende camera’s iets over het spel van Brian Brobbey heeft gezegd, gaan die spelers dat misschien logisch vinden.’

Van Hanegem zegt dat natuurlijk ‘iedereen blij’ is met deze kwalificatie voor het EK: “Maar als Koeman tegen Ierland na zo’n snelle openingstreffer in de slotfase aan de zijkant moet gaan staan schreeuwen om te voorkomen dat het nog 1-1 wordt, dan was het allemaal niet zo goed. En dat moet benoemd worden, want als we echt iets willen komende zomer, dan moet je kritisch naar alle verrichtingen kijken”, aldus de voetballegende.