Alejandro Garnacho maakt ‘van Basten’ doelpunt

garnacho

Alejandro Garnacho maakte indruk tijdens de wedstrijd van Everton tegen Manchester United. De Argentijnse speler bracht zijn team al na drie minuten op voorsprong met een indrukwekkende omhaal ala Marco van Basten tegen FC Den Bosch.

Dit was Garnacho’s eerste doelpunt in het huidige Premier League-seizoen, na tien eerdere competitiewedstrijden zonder doelpunten of assists. In het vorige seizoen scoorde hij drie keer en gaf hij twee assists voor Manchester United.

Marcus Rashford maakt 0-2

Ondanks Garnacho’s vroege doelpunt, toonde Everton veerkracht en creëerde kansen via Dominic Calvert-Lewin en Dwight McNeil, maar de jonge debutant Kobbie Mainoo en André Onana hielden Manchester United op voorsprong. In de tweede helft vergrootte Marcus Rashford de voorsprong naar 0-2 na een penalty veroorzaakt door Ashley Young.

Anthony Martial maakte het af met een stijlvolle 0-3. Hoewel de score enigszins geflatteerd was, was Garnacho’s doelpunt cruciaal in de 24 punten uit dertien wedstrijden die Manchester United nu heeft. Voor Everton, die op de negentiende plaats staat, was dit verlies een zware klap, vooral na een puntenaftrek vanwege regeloverschrijdingen. De club strijdt nu tegen degradatie.

Verder in de Premier League won Aston Villa, geleid door Unai Emery, van Tottenham Hotspur en nam de vierde plek in de Premier League in. Dit markeert een hoogtepunt voor de club, die sinds 2009 niet zo hoog op de ranglijst heeft gestaan. Tottenham, eerder ongeslagen tot begin november, heeft nu te kampen met blessures en staat na drie opeenvolgende nederlagen op de vijfde plaats.

Premier League-Uitslagen en Stand