Van Hanegem: PSV zo goed als kampioen

vanhanegem

1982-11-28 12:00:00 Voetbal eredivisie Feyenoord-Ajax 2-2. De twee 'oudjes' Willem van Hanegem (l) en Johan Cruijff in gesprek.

Willem van Hanegem is van mening dat de strijd om het Eredivisie-kampioenschap zo goed als beslist is, in het voordeel van PSV.

In zijn column voor het Algemeen Dagblad geeft ‘de kromme’ aan dat PSV bijna onoverwinnelijk lijkt. Hij uit ook zijn verbazing over het feit dat Feyenoord-spits Santiago Gimenez, ondanks zijn hattrick, werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd na hun overwinning tegen Excelsior.

Feyenoord behaalde een 4-2 overwinning tegen Excelsior, mede dankzij de drie doelpunten van de Mexicaanse spits. Toch merkte Van Hanegem op: ‘Daarnaast liet hij kansen liggen die nauwelijks te missen waren. Toch noemen ze hem dan de man van de wedstrijd. Waarom? Dat was hij helemaal niet’

Hij voegt eraan toe: ‘Drie keer scoren tegen Excelsior, dat de ene na de andere aanval moest zien af te slaan, dat was niet moeilijk’, vervolgt Van Hanegem. ‘Ik denk dat de Japanner Ayase Ueda op de bank ook weleens denkt: Slot, als je mij daar nu ook eens een paar keer neerzet en graag iets langer dan vijf minuten, sta ik ook zo in de top van het topscorersklassement.’

De legendarische voetballer heeft ook gezien hoe PSV gemakkelijk met 3-0 won van een verzwakt FC Twente. Hij denkt dat de Eredivisie-titelrace niet veel spanning meer zal kennen. ‘Als PSV in januari nog versterking vindt in de verdediging, zal niemand ze kunnen bijbenen, zelfs niet als ze aankomende zondag verliezen’, concludeert hij.

Het Feyenoord-icoon kijkt vooral uit naar de Champions League-wedstrijd van komende woensdag tegen Atlético Madrid. Hij gelooft dat het een goede test zal zijn voor Gimenez en verheugt zich op het zien spelen van Griezmann spelen. Verder waarschuwt hij de Rotterdamse club voor de kracht van Atlético Madrid. ‘Dát is Atlético, het is vaak net aan. Maar het gaat zo vaak goed dat het geen toeval meer kan zijn.’