Jan Smit moet weg als voorzitter van FC Volendam

jan-smit

Jan Smit heeft aangekondigd dat hij zal stoppen als voorzitter van FC Volendam. De 37-jarige zanger deelde dit nieuws maandag op Instagram, na een bericht van de raad van commissarissen over het geplande ontslag van het gehele bestuur, waar hij deel van uitmaakt.

FC Volendam heeft echter aangegeven aan dat er geen officieel ontslag van Smit als voorzitter is, maar dat de prestaties van het bestuur, bestaande uit Smit, Corn Veerman, Hans Bond en Gerben Matroos, donderdag besproken zullen worden.

Smit, die sinds 2013 deel uitmaakt van het bestuur en sinds vorig jaar voorzitter is, verwacht ook het vertrek van Wim Jonk, Jasper van Leeuwen en Ruben Jongkind, de sleutelfiguren achter de terugkeer van de club in de Eredivisie.

Smit, die kritiek kreeg van de raad van commissarissen, botste openbaar met Jaap Veerman, voorzitter van de raad, over financiële kwesties. De club kampt met een tekort van 3 miljoen euro, terwijl Smit persoonlijk garant staat voor 1,2 miljoen euro. Hij bekritiseert de raad in zijn verklaring, maar gaat niet in op de financiële details.

FC Volendam, onder leiding van trainer Matthias Kohler, staat momenteel zeventiende in de Eredivisie en speelt binnenkort tegen PEC Zwolle.


vinted