Ajax wint nipt bij NEC 1-2

ajax

In de veertiende speelronde van de Eredivisie heeft Ajax eindelijk een plek in de bovenste helft van de ranglijst bereikt. Ondanks een wedstrijd minder gespeeld, door het gestaakte duel bij RKC Waalwijk, klommen de Amsterdammers van de elfde naar de achtste plaats na een zwaarbevochten 1-2 overwinning op NEC Nijmegen.

Ajax kan zelfs opklimmen naar de zesde plaats als het de 2-3 voorsprong in de resterende tien minuten tegen RKC Waalwijk weet te behouden. De resterende minuten van het gestaakte duel met RKC Waalwijk, waar Ajax momenteel met 2-3 leidt, worden op woensdag gespeeld. Het behouden van deze voorsprong zou betekenen dat Ajax naar de zesde plaats stijgt.

Kristian Hlynsson opende de score in de tweede helft, geholpen door voorbereidend werk van Brian Brobbey. Ondanks de druk van NEC in de slotfase, was het Carlos Forbs die voor Ajax scoorde, voordat Elayis Tavsan van NEC in de laatste minuten nog een doelpunt maakte.

Ajax had in de vorige speelronde al met 5-0 van Vitesse gewonnen, een teken dat de club zich herstelt van een teleurstellende start van het seizoen. Nu staan ze achtste.

De winst tegen NEC was de eerste uitoverwinning van Ajax dit seizoen in de Eredivisie en slechts hun tweede in alle competities, na een eerdere overwinning tegen Ludogorets in augustus.

NEC, aan de andere kant, leed hun eerste verlies sinds 1 oktober en bevindt zich in een lastige situatie, met slechts FC Utrecht, FC Volendam en Vitesse achter zich in de Eredivisie-stand.

Eredivisie-Uitslagen en Stand