Mohamed Ihattaren krijgt contract bij Slavia Praag

ihattaren

Mohamed Ihattaren krijgt bij Slavia Praag een nieuwe kans om zijn voetbalcarrière te herstellen. De 21-jarige middenvelder heeft zich tot het einde van het seizoen verbonden aan de Tsjechische club.

Ihattaren heeft bij Slavia Praag een prestatiegericht contract ondertekend dat loopt tot het einde van het seizoen, met de nadruk op het aantal gespeelde wedstrijden. Dit contract bevat tevens een optie voor een verlenging van drie jaar. Volgens een persbericht van Slavia zal de middenvelder zich aanvankelijk individueel voorbereiden voordat hij in actie komt voor het team.

Het statement van de club benadrukt dat Mohamed ooit een beloftevol talent in het Nederlandse voetbal was, die op jonge leeftijd indrukwekkende vaardigheden toonde. Zijn ontwikkeling en carrière werden echter ernstig beïnvloed door het overlijden van zijn vader.

Tweede kans voor Ihattaren

Na een periode waarin voetbal op de achtergrond raakte, biedt Slavia hem nu een tweede kans. Ihattaren, met familiale steun en sterke motivatie, streeft ernaar terug te keren in het professionele voetbal.

Ihattaren, die zijn jeugd doorbracht bij PSV en 74 wedstrijden speelde voor het eerste team, had conflicten met coach Roger Schmidt en het management van PSV. Zijn contracten bij Juventus en Ajax leverden geen succes op, en hij kwam in opspraak door negatieve publiciteit, waaronder beschuldigingen van mishandeling en andere persoonlijke tegenslagen.

Een mogelijke deal met het Turkse Samsunspor viel door, na korte tijd afgebroken te zijn vanwege ‘onaanvaardbare eisen’, waarbij de voorzitter van Samsunspor hem als ‘probleemspeler’ bestempelde. Nu biedt Slavia Praag Ihattaren de kans om zijn potentieel te realiseren.