PSV verslaat Feyenoord in de kuip 1-2

feyenoord

PSV, de huidige koploper, heeft haar voorsprong in de Eredivisie vergroot door Feyenoord met 2-1 te verslaan. In het stadion De Kuip zorgden Ismael Saibari en Olivier Boscagli met hun doelpunten binnen drie minuten voor een ommekeer ten gunste van het team van coach Peter Bosz.

Met deze overwinning behoudt PSV een perfecte reeks van veertien opeenvolgende overwinningen sinds het begin van het seizoen, waardoor ze nu tien punten voorsprong hebben op Feyenoord, hun dichtstbijzijnde rivaal.

Deze zege markeert het einde van een zware week voor PSV, waarin ze drie uitdagende uitwedstrijden speelden tegen FC Twente, Sevilla en Feyenoord. De ploeg van Bosz won al deze wedstrijden, waardoor ze voor het eerst sinds het seizoen 2015/2016 deelname aan de Champions League hebben veiliggesteld en een grote stap zetten richting hun eerste landstitel in zes jaar.

Feyenoord had de kans om het gat met PSV te verkleinen tot vier punten met een overwinning thuis, maar door het verlies is het verschil nu opgelopen tot tien punten. Na veertien wedstrijden in de competitie blijft Feyenoord staan op 32 punten.

Slot teleurgesteld

Trainer Slot was zeer teleurgesteld: “Met dit puntenaantal doe je normaal gesproken elk jaar mee voor de titel, dus we doen wat er van ons wordt verwacht. Maar PSV presteert iets heel bijzonders. Juist daarom is het erg teleurstellend als je dan een cruciale onderlinge ontmoeting verliest”. De Feyenoord-trainer vervolgde: “Als je met een zakje chips op de bank lag, was het denk ik niet al te leuk, want beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. We hadden ook nog een aantal goede kansen. Tot we snel twee goals incasseerden, op een doodeenvoudige manier,” aldus Slot.

Eredivisie-Uitslagen en Stand