Marcus Rashford had een 12 uur durende tequila-sessie

marcus-rashford

Marcus Rashford had een tumultueuze nacht in Belfast. De 26-jarige speler van Manchester United miste een teamtraining en meldde zich ziek voor de FA Cup wedstrijd tegen Newport County, na een vermeende 12 uur durende tequila-sessie. Volgens een serveerster, die anoniem wenst te blijven, vertoonde Rashford ongepast gedrag, met als doel zich te bedrinken.

Rashford zou op woensdag per privéjet vanuit Manchester zijn aangekomen in de Noord-Ierse hoofdstad, waarna hij incheckte in het vijfsterrenhotel Fitzwilliam en vervolgens naar de Dirty Onion pub en Lavery’s bar ging, zo wordt beweerd.

Rashford leek volgens de serveester meer geïnteresseerd in de drank dan het menu en bestelde herhaaldelijk tequila shots tijdens een lunch. Later informeerde hij bij de serveerster naar een nachtclub die langer open zou blijven. Die avond dronk hij meer, waaronder cocktails en tequila shots, en vertrok rond 03.00 uur met de serveerster naar het Fitzwilliam hotel, waar hij voor 1500 pond per nacht verbleef. Rashford, die nauwelijks nog kon staan en geld op de grond liet vallen, werd door de serveerster naar zijn kamer geholpen.

Zware boete voor Rashford

Zijn afwezigheid op de training de volgende dag resulteerde in een boete van 650.000 pond van Manchester United, wat neerkomt op twee weken loon voor Rashford. De serveerster gaf aan niet verbaasd te zijn over zijn absentie, gezien zijn drankgebruik en late nacht. Ze uitte haar verbazing over het feit dat Rashford niet besefte dat hij betrapt zou worden, aangezien mensen die avond foto’s van hem maakten.

Manchester United heeft de kwestie afgedaan als een interne disciplinaire maatregel, waarbij Rashford de verantwoordelijkheid voor zijn daden heeft genomen. Coach Erik ten Hag bevestigde dat Rashford zich ziek had gemeld en benadrukte dat verdere details intern worden behandeld. Hoewel het niet Rashford’s eerste incident is, na een grootse viering volgend op een nederlaag eerder in het seizoen, blijven de exacte consequenties van dit recente voorval vooralsnog onduidelijk.

Ik ben 24 jaar of ouder