Virgil van Dijk stelt beslissing over toekomst bij Liverpool uit tot opvolger van Jurgen Klopp is gevonden

van-dijk

Virgil van Dijk zegt dat het gesprek over zijn eigen toekomst kan wachten, aangezien de aanvoerder van Liverpool “erg benieuwd” is naar hoe de club Jurgen Klopp en zijn technische staf zal vervangen.

De Nederlandse verdediger heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes dat onder Klopp’s bewind op Anfield is behaald, maar zijn huidige contract loopt tot de zomer van 2025. Gevraagd of hij zichzelf ziet als onderdeel van het nieuwe tijdperk onder een nieuwe manager, zei Van Dijk: “Dat is een goeie vraag. Nou, ik weet het niet.”

De 32-jarige centrale verdediger vervolgt: “De club staat voor een grote klus. Dat is algemeen bekend. Om de manager te vervangen en niet alleen de manager, de hele technische staf vertrekt ook, en er zullen zoveel dingen veranderen. Ik ben erg benieuwd welke richting dat op zal gaan, ik kan nu niets zeggen.”

Van-Dijk

Kandidaten voor manager van Liverpool zijn onder andere: Xabi Alonso, Roberto De Zerbi, Julian Nagelsmann.

Gevraagd of Van Dijk dacht dat er gevaar was dat sleutelspelers na Klopp’s vertrek zouden besluiten een nieuwe uitdaging elders te zoeken, zei de Oranje-international: “Uiteraard zal het het einde van het tijdperk van Jurgen Klopp zijn. “Ik ben erg blij dat ik er nog deel van uitmaak. Daarom praat ik er niet graag over. Ik ben er nog steeds deel van. Dat is nu mijn hoofdfocus en we zullen aan het einde van het seizoen zien.

“Hopelijk hebben we het succes waar we allemaal van dromen en waarvoor we elke dag vechten. Tegen die tijd zal er waarschijnlijk meer duidelijkheid zijn over wat de club wil voor de toekomst en dan zullen we zien.” Van Dijk was blij met hoe de spelers alle emoties rond de 5-2 overwinning op Norwich City in de vierde ronde van de FA Cup hebben aangepakt.

Nog in de race voor 4 prijzen

Liverpool strijdt nog op vier fronten om prijzen en Van Dijk zegt dat er een collectieve vastberadenheid is om te zorgen dat Klopp’s bewind eindigt in glorie.

“Uiteraard zullen dingen aan het einde van het seizoen veranderen maar op dit moment niet. We moeten dezelfde dingen blijven doen,” zei hij. “Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan maar ik merk dat de rest van de jongens er ook zo over denkt. Het is absoluut mijn taak om het zo te houden.

“We zijn allemaal menselijk, we hebben allemaal emoties. Sommige spelers voelen zich misschien anders over de aankondiging van de manager dan anderen — dat is volkomen normaal. Iedereen denkt op verschillende manieren. Maar ik merkte geen afname in professionaliteit of niveau tijdens de training. Het was niet anders dan voorheen.”

“We kunnen elke week praten over de situatie in termen van wat er volgend seizoen zal gebeuren maar voor ons verandert er niets. Het is ruis die we niet nodig hebben. We concentreren ons gewoon op het klaren van de klus. Aan het einde van het seizoen zullen er natuurlijk verschillende dingen gebeuren maar dat is aan de club om uit te zoeken, niet aan ons om over te praten,” sloot Van Dijk af.