Andries Noppert uit de basis bij sc Heerenveen

noppert

Andries Noppert is niet langer de eerste keuze als doelman bij SC Heerenveen. De 29-jarige keeper, die slechts een jaar geleden nog het doel van het Nederlands elftal verdedigde tijdens het WK, is door coach Kees van Wonderen aan de kant geschoven na een recente blunder tegen AZ.

Aanstaande zaterdag, wanneer Heerenveen het opneemt tegen Fortuna Sittard, zal Mickey van der Hart de positie onder de lat innemen.

,,Er komt een moment waarop het genoeg is”, volgens de trainer van SC Heerenveen.

,,We hebben gisteren met Andries en Mickey van der Hart gezeten en aangegeven dat dit het moment is voor een keeperswissel”, bevestigde Van Wonderen. ,,Mickey krijgt nu de kans onder de lat. En daar blijft hij, als hij fit blijft en goed keept, onder staan.”

Geregeld gesprekken

Van Wonderen voerde de afgelopen maanden geregeld gesprekken met Andries Noppert. ,,Je bespreekt met elkaar hoe je zijn vorm een positieve kant op kunt draaien. Hoe hij beter in zijn vel kan komen. We hebben hem onder meer rust gegeven tijdens de interlandperiode. Andries heeft het afgelopen jaar veel moeten verwerken.”

,,Hij vond het uiteraard niet leuk om deze mededeling te krijgen”, besloot Van Wonderen. ,,Dit besluit kwam echter niet uit de lucht vallen. Andries gaf bij ons ook aan dat hij wist dat dit kon gebeuren. Zo werkt topsport nu eenmaal. Je hebt als sporter en trainer een paar tools om de boel op de rails te krijgen. Soms lukt dat echter niet. En dan moet je mensen ook in bescherming nemen,” aldus de trainer van Heerenveen

Ongelukkig seizoen

Noppert heeft dit seizoen meerdere keren steken laten vallen. Afgelopen zondag resulteerde een ongelukkige actie van hem in een eigen doelpunt door Pawel Bochniewicz, waardoor Heerenveen de winst tegen AZ uit handen gaf: de wedstrijd eindigde in 2-2.

andries-noppert

Na het duel toonde Noppert zich voor de camera van ESPN berouwvol. “De gifbeker is nog niet leeg, zo voelt het”, gaf de doelman toe. “Je doet je uiterste best, voor jezelf, het team, de club. Als het dan zo misgaat en het kost je punten… daar lig ik nachten van wakker. Het is een behoorlijke klap.”

Oranje keeper

Dit verlies van zijn positie als eerste keeper is een nieuwe tegenslag voor Noppert, die in zijn tweede seizoen bij Heerenveen is. Vorig seizoen viel hij op en werd hij geselecteerd als eerste keeper voor het Nederlands elftal tijdens het WK in Qatar, waar hij alle vijf de wedstrijden speelde. Tot op heden zijn dat zijn enige interlands gebleven.


Ik ben 24 jaar of ouder