Bergwijn mogelijk naar Bayern München

bergwijn

Bayern München is op zoek naar een nieuwe vleugelspeler en heeft daarbij zijn oog laten vallen op Steven Bergwijn van Ajax, volgens berichten van ESPN op dinsdagavond. De Duitse grootmacht is op zoek naar vervanging voor de geblesseerde Kingsley Coman en Serge Gnabry. De club hoopt eerst een overeenkomst te bereiken met Granada voor een vervroegde transfer van Bryan Zaragoza naar München. Als dit niet lukt, is Bergwijn een mogelijke optie.

Bergwijn, die in de zomer van 2022 Ajax’ duurste aanwinst ooit werd, heeft tot nu toe een minder succesvolle periode in de Johan Cruijff ArenA achter de rug dan aanvankelijk verwacht. Zijn naam is gelinkt aan clubs als West Ham United en Al-Ettifaq uit Saudi-Arabië, maar de vleugelspeler, die recent nog zijn geluk bij Ajax benadrukte, lijkt niet van plan te vertrekken. “Ik ben hier gelukkig, samen met mijn familie en kinderen. Ik zie geen reden om te vertrekken”, vertelde hij aan ESPN na de 2-3 overwinning op Go Ahead Eagles eerder deze maand.

In december ondertekende Gil een vijfjarig contract bij Bayern, dat echter pas in de zomer ingaat. Omdat Granada terughoudend is met het vroegtijdig laten gaan van de speler, is Bayern nu ook geïnteresseerd in Bergwijn. ESPN meldt dat Bayern nog geen officiële benadering naar Ajax heeft gedaan. Het vertrek van Bergwijn, 26 jaar oud, zou een groot verlies betekenen voor Ajax, vooral met de naderende transferdeadline en de belangrijke wedstrijd tegen PSV. Voor Bergwijn zou een overstap naar Bayern een unieke kans zijn, waar hij zou worden herenigd met Harry Kane, zijn voormalige teamgenoot bij Tottenham Hotspur.