Bondscoach neemt verantwoordelijkheid voor uitschakeling Marokko

marokko

Na de onverwachte eliminatie van Marokko in de Afrika Cup, heeft bondscoach Walid Regragui openlijk de verantwoordelijkheid op zich genomen voor de 0-2 nederlaag tegen Zuid-Afrika in de achtste finales.

De 48-jarige coach gaf zichzelf de schuld van de nederlaag. “Ik accepteer de volledige verantwoordelijkheid voor de gebeurtenissen. Ik zoek nooit excuses. Vandaag was ik de tekortschietende factor”, gaf Regragui toe na de wedstrijd.

Verrassend verslagen door Zuid-Afrika

Marokko had de knock-outfase bereikt als groepswinnaar, en het leek erop dat het op papier zwakkere Zuid-Afrika geen grote hindernis zou vormen.Echter, het Marokkaanse team, spelend zonder Hakim Ziyech vanwege een blessure, werd verrassend verslagen. Dit kwam door doelpunten van Evidence Makgopa en Teboho Mokoena, een gemiste penalty door Achraf Hakimi en een rode kaart voor Sofyan Amrabat.

Regragui sprak zijn teleurstelling uit: “We zijn diep teleurgesteld omdat we de ambitie hadden om te winnen. We hadden niet verwacht zo snel uitgeschakeld te worden, maar dit toernooi kent zijn uitdagingen.”

Marokko – Zuid Afrika Highlights

Deze vroege exit van Marokko, vooraf getipt als een van de favorieten voor de Afrika Cup-titel na het bereiken van de WK-halve finale eind 2022, is een grote verrassing. Deze editie van de Afrika Cup heeft echter meer onverwachte resultaten gezien, met vroege exits van andere topfavorieten zoals titelverdediger Senegal, Egypte en Kameroen.

Alles over de Afrika Cup of Nations 2023 (Afcon)