Mo Ihattaren verbannen naar tweede team

mo-ihattaren

Mo Ihattaren is door zijn huidige club tijdelijk naar het tweede team verplaatst. De ex-speler van zowel PSV als Ajax had een contract getekend bij Slavia Praag in een poging zijn carrière na een langdurige inactiviteit weer op de rails te krijgen.

“Deze beslissing werd genomen na het trainingskamp. Zijn focus zal voornamelijk liggen op het verbeteren van zijn fysieke gesteldheid,” meldt de club via sociale media.

Prestatiecontract

Ihattaren heeft bij Slavia Praag een zogenaamd prestatiecontract ondertekend, wat betekent dat zijn salaris afhankelijk is van het aantal gespeelde wedstrijden. De afgelopen twee jaar heeft de voetballer uit Utrecht nauwelijks op het veld gestaan. Na een conflict met trainer Roger Schmidt bij PSV in de zomer van 2021, speelde Ihattaren in tweeënhalf seizoen slechts zes wedstrijden: vijf bij Jong Ajax en één invalbeurt bij Ajax 1 tijdens de verloren bekerfinale tegen PSV.

Zijn tijd bij Juventus, dat hem overnam van PSV in 2021 en hem meteen uitleende aan Sampdoria, en zijn periode bij deze club in Genua resulteerden in geen speeltijd. Begin 2022 pikte Ajax hem op, maar ook daar wist het voormalige toptalent niet te imponeren. Zijn contract bij Juventus werd in juli van het vorige jaar ontbonden. Kortgeleden verscheen Ihattaren bij Slavia Praag, in een misschien laatste inspanning om zijn gestagneerde carrière te revitaliseren. Hij wordt binnen twee weken 22 jaar oud.

Verwachtingen nooit uitgekomen

In 2019 maakte Ihattaren een spectaculair debuut in het eerste elftal van PSV onder trainer Mark van Bommel, toen slechts zestien jaar oud. Er leken gouden tijden voor hem in het verschiet te liggen. Zijn toekomst als international en jongste debutant ooit van PSV na Stanley Bish, Wilfred Bouma en Willy Janssen, werd al snel het onderwerp van gesprek. Ronald Koeman kwam zelfs naar Eindhoven met een Nederlands elftal-shirt toen Ihattaren besloot voor Nederland te kiezen. Echter, deze verwachtingen zijn nooit werkelijkheid geworden.