Arne Slot: Driouech geen directe versterking

slot

Arne Slot is niet van slag over het feit dat Couhaib Driouech tijdens de laatste dag van de transferperiode niet naar Feyenoord is overgestapt. De coach beschouwt de spits van Excelsior niet als een onmiddellijke toevoeging aan het team. “Op de laatste dag van de transferperiode kun je soms in de verleiding komen om nog een speler aan te trekken, vooral als er al een (Javairô Dilrosun) vertrokken is,” merkte Slot op vrijdag. “Echter, dit is slechts mijn eigen kijk op de zaak. Ik erken dat Driouech een getalenteerde speler is, maar naar mijn mening zou hij ons niet per se sterker maken aan de top.”

Slot, met een grijns op zijn gezicht, voegde eraan toe: “Ik hoop echt dat ik hem hiermee niet voor het hoofd stoot, aangezien we hem nog een keer tegenkomen in de competitie. Maar gezien mijn eerdere uitspraken zou het tegenstrijdig zijn geweest als we hem toch hadden aangetrokken. Ik heb immers herhaaldelijk benadrukt dat we op zoek waren naar een speler die ons direct zou versterken.”

Driouech nog steeds bij Excelsior

Driouech, die eveneens in de belangstelling stond van PSV, bleef uiteindelijk bij Excelsior. Zijn naam werd voornamelijk in de laatste uren van de transferperiode met Feyenoord geassocieerd, voornamelijk vanwege het naderende vertrek van Dilrosun. De transfer van Dilrosun naar het Mexicaanse Club América is nog slechts een medische keuring verwijderd.

“Ik heb altijd aangegeven dat het voor ons zoeken is naar een speld in een hooiberg, en die speld hebben we niet gevonden”, aldus de trainer van Feyenoord. “Iedereen heeft er alles aan gedaan. Zo hebben de jongens zondag keihard gewerkt tegen FC Twente, maar ook niet met het resultaat dat ik graag had gewild.”