Transfer Gaston Avila: ‘Paniek, of corruptie’

avila

De prominente Belgische spelersagent Stijn Francis uit sterke kritiek op de transfer van Gaston Avila naar Ajax, een keuze die hij totaal niet begrijpt. Hij is verbaasd over de aanzienlijke som die de voormalige directeur voetbalzaken voor de 22-jarige Argentijn neerlegde.

Avila past totaal niet bij Ajax

In een gesprek met ESPN vraagt Hans Kraay hoe de transfer in België ontvangen werd. Francis reageert met een knipoog over de tevredenheid in Antwerpen vanwege de hoge transfersom, en geeft aan dat niemand de beslissing van Ajax kon bevatten. “Hij past totaal niet bij Ajax, ik zou hem nooit met de club associëren,” stelt de agent scherp.

Paniek, of corruptie

Hij benadrukt zijn verbijstering en vermoedt dat er meer achter de hoge transfersom zit. “Ajax betaalde tussen de twaalf en veertien miljoen voor een speler die slechts drie of vier miljoen waard is. Dit duidt op paniek of corruptie, een rationele uitleg is er niet,” aldus Francis, die ook suggereert dat spelersagenten mogelijk de prijs hebben opgedreven.

Niet goed genoeg voor Ajax

Avila’s prestaties bij Ajax waren tot nu toe teleurstellend, en zijn situatie werd verergerd door een ernstige blessure die hem dit seizoen buiten spel zet. Francis heeft weinig hoop dat Avila zal slagen in de Johan Cruijff Arena, en benadrukt zijn twijfels over de speler al tijdens zijn tijd in Antwerpen. “Als hij toen al vraagtekens opriep, kan hij onmogelijk goed genoeg zijn voor Ajax,” concludeert hij.