Marc Overmars is ‘heel boos’ en ‘verbitterd’

overmars

Marc Overmars heeft zijn onvrede en teleurstelling uitgesproken over zijn vertrek bij Ajax, een sentiment dat NOS-onderzoeksjournalist Guido van Gorp waarnam tijdens zijn gesprek met de huidige directeur van Royal Antwerp. Van Gorp, één van de auteurs van het recent gepubliceerde artikel van de NOS over Overmars, onthulde dat meerdere bronnen, inclusief Overmars zelf, bevestigden dat hij herhaaldelijk is benaderd voor een mogelijke terugkeer naar Ajax.

Het was Van Gorp die het interview met Overmars voerde voor dit uitgebreide verslag. ”We hebben hem benaderd voor een reconstructie”, zegt de onderzoeksjournalist van Studio Voetbal. “We wilden weten: hoe is dat vertrek van twee jaar geleden precies gegaan?”

Een hele boze man

“Dan zit je tegenover hem, in Epe. Zijn vrouw naast hem, zijn woordvoerder naast hem. Je ziet gewoon: dit is een hele boze man”, aldus Van Gorp. “Hij is enorm verbitterd over wat er bij Ajax is gebeurd. Hij voelt zich buiten die club geduwd door de toenmalige rvc. Hij wijst heel erg naar anderen, maar je zou het ook om kunnen draaien: deze hele affaire is natuurlijk begonnen bij Marc Overmars”. Van Gorp vervolg: “Als hij niet die appjes had gestuurd en zich niet op een bepaalde manier had gedragen op de werkvloer bij Ajax, dan hadden wij hier nu niet over Overmars gepraat. Dan had hij waarschijnlijk nog als technisch directeur bij Ajax gezeten.”

Meerdere vrouwen bij Ajax lastiggevallen

Recentelijk legde de FIFA Marc Overmars een wereldwijde schorsing van één jaar op, een strafmaatregel die, volgens Guido van Gorp, voortkomt uit slechts één enkele aanklacht. Van Gorp benadrukt echter dat er aantijgingen zijn dat Overmars bij Ajax meerdere vrouwen ongepast benaderd zou hebben, wat suggereert dat het gedrag waarvoor hij gestraft is, onderdeel zou kunnen zijn van een breder patroon van ongepast gedrag.

“Ajax kreeg een melding van een vrouw. Ajax heeft een tuchtprocedure in gang gezet en heel veel informatie gegeven aan die instanties. Ajax zei ook: bij ons leeft het beeld dat tien tot vijftien vrouwen last hebben gehad van Marc Overmars.”

“Maar ja, je hebt ook een juridische werkelijkheid. Daarbij draait alles om bewijs. Bij de tuchtinstantie hebben zich geen vrouwen gemeld. Ze hebben verder geen bewijs kunnen vinden, het was allemaal anoniem. Daardoor hebben ze zich uiteindelijk toegespitst op die ene vrouw die zich had gemeld met het bewijs. Overmars is dus vanwege die ene kwestie geschorst”, besluit van Gorp.