Van Hanegem: Bijlow verdient steun

van-hanegem

Zaterdag beleefde Willem van Hanegem veel plezier aan een indrukwekkend duel tussen Ajax en PSV, en merkt op dat Ajax de Eredivisie-leider op een vergelijkbare manier te lijf ging als Feyenoord dat deed in de bekercompetitie. Daarnaast volgde Van Hanegem met grote belangstelling het debuut van Jordan Henderson bij Ajax.

‘Ik hoop niet dat we in Nederland wekelijks het spel van Henderson langs de meetlat gaan leggen. Dit is namelijk de Henderson die je kon verwachten en de Henderson die je zal blijven zien. Een dienende speler, geen spektakel en geen franje’, stelt van Hanegem in het AD.

Justin Bijlow

”Maar wat vooral bleef hangen, is de aftocht van Justin Bijlow. Ik was in het stadion en zag hem opeens op de grond zitten. Een bal inspelen op de back en dan geblesseerd raken, het komt eigenlijk nooit voor. Maar het hem verwijten is natuurlijk onzin. Het is voor hem gewoon heel erg vervelend dat hij weer moet afhaken. Daar mag je als supporters teleurgesteld over zijn, maar niet boos. Of het gevolgen heeft voor zijn verdere loopbaan, weet je niet. Maar dat trainers en ook de bondscoach zoiets meenemen, dat kan bijna niet anders. En dat is jammer, want fit is Bijlow de beste keeper van Nederland. Al zal dit een tik voor hem zijn. Dan verdient hij vooral steun, zeker van zijn eigen achterban.”

Pavlidis

”Wie de beste spits is, daar heeft echt iedereen wel een mening over, hè. De forse aanhang van Brian Brobbey op televisie bijvoorbeeld. In dat opzicht krijgt Vangelis Pavlidis wel erg weinig schouderklopjes, terwijl die een prima seizoen draait”, aldus de Kromme.

Eredivisie-Uitslagen en Stand


Ik ben 24 jaar of ouder