Feyenoord opgelucht na kleine zege op RKC 1-0

feyenoord

Feyenoord voelde zich opgelucht na hun krappe overwinning tegen een RKC met tien man (1-0). Tot de late treffer van Mats Wieffer leek het team op weg naar een teleurstellend resultaat. “Er heerst zeker opluchting,” erkende Slot in gesprek met de NOS. “Tegen RKC zouden we thuis moeten winnen. Maar met een 0-0 stand tegen tien man in de 84e minuut, is het een opluchting als het doelpunt dan toch valt.”

Wieffer, de held van de wedstrijd met zijn doeltreffende kopbal, was achteraf tevreden. Ondanks de vele gemiste kansen door Feyenoord, gaf hij de hoop niet op maar vreesde wel dat een doelpunt uit zou blijven.

wieffer

“Het was een uitdaging voor ons,” vertelde Wieffer aan de NOS. “We bleven kalm en probeerden het spel breed te houden. Je denkt dat de kansen blijven komen en dat het doelpunt uiteindelijk valt. Maar na een tijdje begin je toch te denken dat het moet gebeuren.”

Slot niet kritisch

Met zijn cruciale doelpunt brak Wieffer de ban, terwijl de aanvallers van Feyenoord voor de vijfde wedstrijd op rij niet tot scoren kwamen. Slot was echter niet kritisch op zijn aanval.

“We zouden natuurlijk willen dat de aanvallers scoren, maar hun inzet draagt ook bij aan het feit dat we voor de vijfde keer geen tegendoelpunten kregen in de Eredivisie. Hun harde werk mag niet onderschat worden,” aldus Slot.

De rode kaart van RKC-keeper Etienne Vaessen was na de wedstrijd een veelbesproken onderwerp. Vaessen kreeg rood van scheidsrechter Martin van den Kerkhof wegens hands.

RKC was verontwaardigd over de beslissing. Slot gaf toe dat het moeilijk was te beoordelen of het daadwerkelijk rood was, iets wat ook de lange duur van de VAR-check verklaarde. “Het is spijtig dat de discussie na de wedstrijd hierover gaat. Als we vier of vijf doelpunten hadden gemaakt, was dit niet aan de orde geweest.”

Wieffer toonde begrip voor de frustratie bij RKC, maar meende dat Vaessen zijn rode kaart aan zichzelf te danken had. “Wellicht was het ook omdat hij zijn armen uitstak. Als hij dat niet had gedaan, had hij misschien geen rood ontvangen.”

De overwinning op RKC zette Feyenoord in een sterke positie voor directe kwalificatie voor de Champions League, met een voorsprong van acht punten op de nummer drie, FC Twente.

Feyenoord staat nu voor een uitdaging tegen AS Roma in de Europa League achtste finales op donderdagavond, na een 1-1 gelijkspel in de eerste wedstrijd.

Eredivisie-Uitslagen en Stand