Brobbey Keert Terug op het Trainingsveld van Oranje

brobby

Brian Brobbey neemt maandag weer deel aan de groepstraining van het Nederlands elftal, zo meldt De Telegraaf. De spits, die eerder last had van hamstringklachten, is naar verwachting in staat om aan een deel van de training mee te doen.

Het verhaal van Brobbey is bekend. De afgelopen weken moest hij een aantal trainingen en de wedstrijd tegen Polen overslaan vanwege lichte hamstringklachten die hij opliep tijdens een training met Oranje. Ronald Koeman, de bondscoach, gaf onlangs aan dat de blessure niet ernstig is. “Het valt mee. Het is een lichte verrekking. We verwachten dat hij beschikbaar is voor de tweede wedstrijd,” aldus Koeman.

Nu lijkt Brobbey inderdaad op de weg terug te zijn. Volgens de ochtendkrant zal hij maandag weer aansluiten bij de training van het Nederlands elftal. Hoewel hij waarschijnlijk nog niet aan de volledige groepstraining zal deelnemen, kan hij wel aan een deel ervan meedoen.

Mocht Brobbey toch niet volledig hersteld zijn, dan hoeft Oranje zich geen zorgen te maken over de bezetting in de spits. Met Memphis Depay, Wout Weghorst en de recent opgeroepen Joshua Zirkzee heeft het team voldoende opties in de aanval.