Samenvatting Duitsland – Denemarken

duitsland

Duitsland naar kwartfinales na zege op Denemarken

In de achtste finale van het Europees Kampioenschap, gehouden in Duitsland, versloeg het Duitse team Denemarken met enige hulp van de VAR onder leiding van Julian Nagelsmann. Een Deens doelpunt werd afgekeurd, kort daarna werd een penalty toegekend aan Duitsland. Doelpunten van Kai Havertz en Jamal Musiala zorgden uiteindelijk voor de overwinning.

Jamal Musiala, het jonge supertalent, speelde wederom een sleutelrol door een cruciale goal te scoren, waarmee hij aan de top van het topscorersklassement kwam te staan met drie doelpunten. Ook VAR-official Stuart Attwell eiste de aandacht op, net zoals bij de wedstrijd Nederland-Frankrijk, waar hij een doelpunt van Xavi Simons afkeurde vanwege buitenspel, wat tot veel discussie leidde.

Een specifiek moment waar Attwell invloed had was toen Joachim Andersen van Crystal Palace in drie minuten tijd van held tot schlemiel ging; eerst scoorde hij, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat Thomas Delaney buitenspel stond. Kort daarna leidde een ongelukkige handsbal van Andersen tot een penalty voor Duitsland, omgezet door Havertz.

De wedstrijd was verder chaotisch, met een afgekeurd doelpunt van Duitsland in de vroege minuten en een onderbreking van 24 minuten door noodweer, wat leidde tot spectaculaire taferelen in het stadion. Na de pauze domineerden de Denen tijdelijk het spel, maar kansen werden door de Duitse doelman Manuel Neuer verijdeld.

De tweede helft stond in het teken van tegenslag voor de Denen door VAR-beslissingen, waardoor Duitsland hun positie als favoriet voor de EURO 2024 titel verstevigde. In de blessuretijd trok Attwell nogmaals de aandacht toen hij een doelpunt voor buitenspel afkeurde, de score bleef 2-0 in het voordeel van Duitsland.