Spanje bereikt kwartfinale ten koste van EK-debutant Georgië

spanje

Spanje heeft zich op zondag gekwalificeerd voor de kwartfinales van het Europees Kampioenschap voetbal. Onder leiding van bondscoach Luis de la Fuente wist het team een achterstand om te buigen en versloeg EK-debutant Georgië met 4-1. In de volgende ronde staat een krachtmeting met Duitsland op het programma.

Het was een eigen doelpunt van Robin Le Normand dat Georgië in de achttiende minuut onverwachts op voorsprong bracht. Kort voor de rust maakte Rodri de stand gelijk.

Aan het begin van de tweede helft bracht Fabián Ruiz Spanje in de leiding. Hoewel Georgië probeerde terug te komen via snelle tegenaanvallen, zorgden Nico Williams en Dani Olmo ervoor dat het verhaal van de EK-debutant daar eindigde.

De kwartfinale tegen Duitsland vindt plaats op vrijdag; het gastland had zich een dag eerder al sterk getoond door met 2-0 van Denemarken te winnen.

Georgië profiteerde aanvankelijk van een fout In Keulen begon Spanje de wedstrijd krachtig met aanval na aanval. Dani Carvajal kreeg de eerste kans, maar zijn kopbal werd gestopt door doelman Giorgi Mamardashvili.

Kort daarna scoorde Georgië door een tegenaanval en een beetje hulp van de Spaanse verdediging, toen Le Normand een voorzet van Otar Kakabadze per ongeluk in eigen doel werkte.

Spanje zette daarna sterk in op de gelijkmaker en creëerde veel kansen, maar Mamardashvili hield stand met meerdere reddingen op inzetten van Ruiz, Marc Cucurella, en Williams. Toch vond Rodri zes minuten voor rust het net, wat voor verlichting zorgde bij het Spaanse team.

spanje

Ruiz scoort dankzij assist van Yamal In de tweede helft bleef Spanje domineren en Georgië loerde op kansen om te counteren. Kort na de pauze probeerde Khvicha Kvaratskhelia het vanaf de middenlijn met een spectaculaire poging, maar zijn schot miste net het doel.

Spanje vond niet veel later wel het net. Na een prachtig gestopte vrije trap van Lamine Yamal door Mamardashvili, kopte Ruiz toch raak uit een perfecte voorzet van de zestienjarige Yamal.

Hoewel Georgië bleef vechten, bleven verdere doelpunten uit. Vijftien minuten voor tijd besliste Williams de wedstrijd met een krachtig schot na een mooie solo-actie. Kort daarna verzegelde Olmo de overwinning met een schot van afstand in de linkerhoek.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *