Nederland in de kwartfinale EK tegen Turkije

gakpo

Turkije treft Nederland in de kwartfinale van het EK voetbal na een overwinning op Oostenrijk met 2-1. Deze wedstrijd vindt aanstaande zaterdag om 21.00 uur plaats.

Oostenrijk -Turkije begon met een vliegende start toen Merih Demiral al binnen een minuut de score opende na een fout van de Oostenrijkse verdediging, waarmee hij het snelste doelpunt in een EK-knock-outwedstrijd ooit maakte met een tijd van 57 seconden.

Oostenrijk reageerde sterk en drong aan op de gelijkmaker, maar Turkije wist stand te houden. Na de pauze domineerden de Oostenrijkers, maar de score bleef 1-0 in het voordeel van Turkije.

Demiral was opnieuw trefzeker en kopte in de 59e minuut de 2-0 binnen, waarmee hij de eerste verdediger werd die tweemaal scoorde in een knock-outfase sinds Lilian Thuram tijdens het WK van 1998.

Oostenrijk gaf echter niet op. Michael Gregoritsch, die na de rust was ingebracht, maakte in de 66e minuut de aansluitingstreffer. De Oostenrijkers zochten vervolgens naar de gelijkmaker, maar ondanks enkele kansen via Marko Arnautovic, kwam deze er niet.

In de slotminuten redde de Turkse keeper Mert Gunok spectaculair, waardoor Turkije de overwinning over de streep trok en zich nu opmaakt voor de confrontatie met Nederland.

Bekijk hieronder de samenvatting Oostenrijk -Turkije