Koning Willem-Alexander openhartig over liefde voor Ajax

Koning Willem-Alexander heeft in een recente podcast zijn liefde voor voetbalclub Ajax bevestigd. Hoewel hij in zijn rol als koning op veel gebieden neutraal moet zijn, geldt dat niet voor voetbal. In de podcast “Door de ogen van de Koning” vertelt hij aan presentator Edwin Evers over zijn passie voor de club en zijn ontmoeting met Johan Cruijff.

De oorsprong van zijn liefde voor Ajax

De koning vertelt dat zijn liefde voor Ajax ontstond toen hij als kind door een oude vriend van zijn grootvader werd meegenomen naar een wedstrijd. Tijdens de rust beloofde Johan Cruijff hem te zwaaien als hij een doelpunt zou maken. “Daar is mijn liefde voor Ajax ontstaan”, aldus de koning. Hoewel hij zich de specifieke wedstrijd niet meer kan herinneren, weet hij nog wel dat Cruijff scoorde en naar hem zwaaide.

Voetballers als ambassadeurs

Naast zijn bewondering voor Cruijff, spreekt de koning ook over andere oud-Ajacieden zoals Van Basten en Rijkaard. Hij benadrukt dat grote voetballers de beste ambassadeurs voor hun land zijn. “Overal ter wereld waar je komt, noemen mensen hun namen. Soms met de meest rare accenten, waardoor je echt even moet uitpluizen wie ze nou bedoelen. Maar die mensen kennen hen allemaal.”

De openhartigheid van koning Willem-Alexander over zijn liefde voor Ajax toont aan dat zelfs in zijn rol als staatshoofd, voetbal een belangrijke plaats inneemt in zijn leven. Het is een passie die hij deelt met vele Nederlanders en die bijdraagt aan de nationale trots op het succes van Nederlandse voetballers en clubs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *