Saïd Ouaali stopt als hoofd jeugdopleiding Ajax

Saïd Ouaali, hoofd jeugdopleiding bij Ajax, heeft aangekondigd aan het einde van het seizoen te stoppen bij de club. Ouaali, die sinds 2011 bij Ajax werkt, heeft de directie laten weten dat hij zijn contract niet wil verlengen en dat het tijd is om het stokje over te dragen.

Langstzittende hoofd jeugdopleiding

De 53-jarige Ouaali is het langstzittende hoofd jeugdopleiding in de clubgeschiedenis. Hij begon in 2011 op Sportpark De Toekomst en werd in 2016 officieel aangesteld als hoofd jeugdopleiding. Ouaali kijkt met trots terug op zijn tijd bij de jeugdopleiding van Ajax, die hij nog altijd als de ‘levensader’ van de club beschouwt. “In die jaren hebben we veel jeugdspelers kunnen begeleiden in hun individuele weg naar Ajax 1, iets waar ik zeer trots op ben. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het tijd is om het stokje over te dragen.”

Reactie Edwin van der Sar

Algemeen directeur Edwin van der Sar betreurt het vertrek van Ouaali. “We hadden graag met hem verder gewild. Hij heeft op een goede manier leidinggegeven aan de opleiding, waardoor jeugdspelers meer en gerichtere uren op de club kunnen maken zonder het belang van school uit het oog te verliezen. Jaar in jaar uit debuteren zelfopgeleide spelers in Ajax 1 en dat is mede de verdienste van Saïd en zijn collega’s in onze opleiding.”

Hervorming binnen de club

Het vertrek van Ouaali past bij het beeld van de hervorming binnen de club van de afgelopen weken. Technisch manager Gerry Hamstra vertrok in april per direct en hoofdscout Henk Veldmate nam ook na zeven jaar afscheid van de club. Op de technische afdeling van Ajax begint een frisse wind te waaien, met Jan van Halst als opvolger van Danny Blind in de Raad van Commissarissen en Sven Mislintat als nieuwe technisch directeur. Met het vertrek van Ouaali en Veldmate moeten de Amsterdammers echter nog twee belangrijke functies invullen de komende tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *