Ajax-fans teleurgesteld na verlies tegen FC Twente

De teleurstelling was groot onder Ajax-supporters na de 3-1 nederlaag tegen FC Twente gisteren. In café Kuijper in Amsterdam-Oost uitten fans hun frustratie over het spel en het mislopen van de Champions League. Gelukkig voor hen werd de Conference League, mede dankzij PSV’er Xavi Simons, ook niet gehaald. Toch was er weinig positiefs te melden over de wedstrijd.

Supporters verlaten café uit frustratie

Na de derde tegengoal besloten sommige fans het café te verlaten en naar buiten te gaan, zo ver mogelijk weg van het televisiescherm. “Moet je kijken wat voor mooi weer het is hier! Dan geniet ik liever met een biertje in de zon, want op dit moment kan ik het niet meer aanzien,” aldus een teleurgestelde supporter. Zijn vriend voegde eraan toe: “Het is gewoon kut, sorry voor het taalgebruik.”

Europa League biedt weinig troost

Met een derde plek gaat Ajax door naar de Europa League, maar dat biedt weinig troost voor de fans. “Dat Feyenoord kampioen werd is al erg genoeg,” vindt een supporter. “Dat je nu niet eens tweede wordt en de Champions League niet haalt, vind ik misschien nog wel erger.” Een ander bevestigt: “We hadden gewoon Champions League moeten spelen, klaar.” Hij concludeert: “Kutseizoen”.

Ondanks de teleurstelling bleef de liefde voor de club overeind. Enkele minuten na het uiten van zijn frustratie zong een supporter uit volle borst een van de beroemde Ajax-liedjes: “Het kan dooien, het kan vriezen. Je kan winnen of verliezen. Maar een betere club dan deze, is er niet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *