Ajax-speler Berghuis deelt klap uit na vermeende racistische opmerking

Na afloop van de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax heeft Ajax-speler Steven Berghuis zijn zelfbeheersing verloren en een klap uitgedeeld aan een persoon achter de hekken bij het stadion, vermoedelijk een Twente-supporter. De precieze aanleiding voor de woede van Berghuis is nog onbekend, maar volgens de NOS zou het te maken hebben met een racistische opmerking gericht aan zijn teamgenoot Brian Brobbey.

Ophef bij spelersbus

Bij de spelersbus van Ajax stonden tientallen Twente-supporters achter hekken. Op videobeelden is te zien hoe Berghuis over een hek heen duikt en uithaalt naar een persoon. De NOS meldt dat de opmerking “kankerzwarte” gericht zou zijn geweest aan Brobbey, wat mogelijk de woede van Berghuis heeft getriggerd.

Berghuis betuigt spijt

Inmiddels heeft Berghuis via een persverklaring laten weten spijt te hebben van zijn actie. “Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen”, aldus de Ajax-speler. Hij geeft aan dat spelers na uitwedstrijden vaak verwensingen naar hun hoofd geslingerd krijgen, terwijl ze tijd maken om handtekeningen uit te delen aan fans. Berghuis erkent dat zijn reactie niets oplost en dat hij als Ajax-speler een voorbeeldfunctie heeft.

De klap vond plaats na een teleurstellende afsluiting van het seizoen voor Ajax, waarbij ze met 3-1 verloren van FC Twente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben 24 jaar of ouder