Ajax-speler Berghuis deelt klap uit aan supporter na racistische opmerking

Na afloop van de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax verloor Ajax-speler Steven Berghuis zijn zelfbeheersing en deelde een klap uit aan een supporter. Dit gebeurde vlak voordat hij in de spelersbus stapte. Het is nog onbekend wat de precieze aanleiding was voor de woede van Berghuis. Volgens de NOS zou er een racistische opmerking zijn gemaakt richting zijn teamgenoot Brian Brobbey, die werd uitgescholden met de woorden “kankerzwarte”.

Incident bij spelersbus

Bij de spelersbus van Ajax stonden tientallen supporters achter hekken. Op beelden is te zien hoe Berghuis over een hek heen duikt en uithaalt naar een supporter. Berghuis heeft inmiddels spijt betuigd voor zijn actie en erkent dat hij een voorbeeldfunctie heeft als speler van Ajax. In een persverklaring schrijft hij: “Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen. Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit te delen aan fans die daar om vragen.”

De Ajax-speler vervolgt: “Ik ben inmiddels wel wat gewend, maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax.” Het incident vond plaats na een teleurstellende 3-1 nederlaag van Ajax tegen FC Twente, waarmee het seizoen voor de Amsterdamse club op een tegenvallende manier werd afgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *