Ajax verwelkomt Branco van den Boomen als zomerse aanwinst

ajax

Ajax heeft de eerste zomerse versterking binnen: Branco van den Boomen. De middenvelder komt transfervrij over van Toulouse FC, waar zijn contract binnenkort afloopt. Van den Boomen keert hiermee terug naar de club waar hij zijn voetbalcarrière begon.

Terugkeer naar Amsterdam

De 27-jarige Branco van den Boomen zal vanaf 1 juli 2023 het Ajax-shirt dragen. Zijn contract heeft een looptijd van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2027. Hiermee keert de middenvelder terug naar de club waar hij negen jaar geleden vertrok. Van den Boomen begon zijn voetbalcarrière op zestienjarige leeftijd bij de jeugdopleiding van Ajax. In 2011 tekende hij een contract voor drie jaar bij de club. Hij debuteerde bij Ajax op 11 november 2013 in het betaalde voetbal. Zijn eerste wedstrijd was toen tegen De Graafschap (1-2-verlies).

Carrière in Nederland en Frankrijk

Van den Boomen speelde in het seizoen 2013/2014 onder trainer Alfons Groenendijk vijftien wedstrijden voor Ajax. Daarna speelde hij in Nederland nog voor FC Eindhoven, Willem II en sc Heerenveen. In 2020 werd hij opgepikt door Toulouse FC. De club speelde in die tijd op het tweede niveau in Frankrijk. Van den Boomen werd met Toulouse FC in 2022 kampioen en promoveerde naar de Ligue 1.

Successen bij Toulouse FC

Van den Boomen kende drie uitstekende jaren bij de ploeg uit Zuid-Frankrijk. Gedurende zijn tijd bij Toulouse heeft de middenvelder in 119 wedstrijden 23 doelpunten gescoord en 45 assists gegeven. Maar het hoogtepunt was het veroveren van de Franse beker ten koste van FC Nantes afgelopen maand.

Versterking voor Ajax

Met de komst van Branco van den Boomen haalt Ajax een ervaren middenvelder in huis die zowel op nationaal als internationaal niveau zijn sporen heeft verdiend. Zijn terugkeer naar Amsterdam zal ongetwijfeld voor extra concurrentie en kwaliteit zorgen binnen de selectie van de club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *