Edwin van der Sar stapt op als algemeen directeur Ajax

ajax

Edwin van der Sar heeft besloten zijn functie als algemeen directeur bij Ajax neer te leggen. Na een teleurstellend seizoen ziet de voormalig doelman geen toekomst meer voor zichzelf binnen de club. De Raad van Commissarissen (RvC) heeft Van der Sar gevraagd om tot 1 augustus aan te blijven voor een goede overdracht van nationale en internationale dossiers.

Behoefte aan rust en afstand

Van der Sar, die sinds 2012 deel uitmaakte van het directieteam van Ajax, geeft aan dat hij na bijna elf jaar in de directie behoefte heeft aan rust en afstand. “We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest”, aldus Van der Sar. “Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen.”

Onder vuur bij supporters

Hoewel Van der Sar successen behaalde met Ajax, zoals het bereiken van de Europa League-finale en een indrukwekkend Champions League-seizoen, lag hij de afgelopen maanden onder vuur bij de supporters. Dit kwam onder andere door het aanstellen en ontslaan van Alfred Schreuder, de aankoop van spelers die niet rendeerden en de derde plaats in de competitie. Van der Sar houdt de eer aan zichzelf en vertrekt uit eigen beweging bij de club.

RvC had Van der Sar graag zien blijven

De RvC had liever gezien dat Van der Sar aanbleef als algemeen directeur. RvC-voorzitter Pier Eringa benadrukt dat het afgelopen seizoen niet representatief is voor de gehele periode van Ajax onder Van der Sar’s leiding. “De club heeft heel veel successen meegemaakt, is enorm gegroeid en heeft ook internationaal aan aanzien gewonnen.”

Van der Sar blijft tot augustus beschikbaar voor de overdracht en eventueel advies. Zijn taken worden overgenomen door de zittende directie, bestaande uit Menno Geelen (commercieel directeur), Maurits Hendriks (Chief Sports Officer), Susan Lenderink (financieel directeur) en Sven Mislintat (directeur voetbalzaken). Ajax verwacht na 1 augustus spoedig de nieuwe samenstelling van de directie bekend te kunnen maken en hoopt opnieuw iemand met een Ajax-achtergrond aan te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *