Ajax Vrouwen alsnog gehuldigd door fans

ajax

De Ajax Vrouwen werden maandagavond warm onthaald in club Levenslang voor een door fans georganiseerde huldiging. Dit gebeurde nadat een officiële publieke huldiging niet doorging. Fans wilden de voetbalsters laten weten hoe trots ze op hen zijn.

Alternatieve huldiging

Met bier, pizza en champagne vierden de Ajax Vrouwen hun alternatieve huldiging. Keeper Lize Kop was onder de indruk van de opkomst: “Kijk om je heen, dit is toch geweldig. Dat er zoveel mensen zijn gekomen om dit feest met ons te vieren.” Organisator Shannice Wilner voegde toe: “Als Ajax het niet doet, dan doen wij het wel. Ze verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. En ze moeten weten dat we achter ze staan en trots op ze zijn.”

Onbegrip over afgeblazen publieke huldiging

Ondanks de feestvreugde heerst er nog steeds onbegrip over de publieke huldiging die niet doorging. Fans vinden de argumenten van Ajax, zoals een teleurstellend seizoen van de mannen en een verwachte lage opkomst, onzin. “We leven niet meer in de jaren 50. Hoezo heeft een kloteseizoen van de mannen iets te maken met het succes van de vrouwen?”, vraagt een fan zich af.

Wilner uitte haar teleurstelling: “Ze krijgen de mogelijkheid om een huldiging op het Leidseplein te vieren en dan doe je dat niet. Daarmee laat je aan meisjes die nu voetballen zien dat het je niks uitmaakt welke prestatie je levert. En dat vind ik heel erg.” Een jonge fan voegde toe: “Edwin van der Sar is gewoon een pannenkoek. Met stroop en suiker.”

Goede gesprekken met Ajax-directie

Aanvoerder Sherida Spitse vertelde dat er inmiddels goede gesprekken zijn gevoerd met de directie van Ajax. “Wij hebben goede dingen gezegd, zij hebben dingen uitgelegd. Uiteindelijk wil je samen verder, we zijn samen één club. En dat mensen dit voor ons organiseren vinden wij geweldig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *