Voetballer Quincy Promes vervolgd voor cocaïne-invoer

Voetballer Quincy Promes wordt door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd voor zijn betrokkenheid bij de invoer van honderden kilo’s cocaïne. De partijen drugs werden in januari 2020 onderschept in de haven van Antwerpen. Promes was al langere tijd verdachte in het onderzoek, maar het OM heeft onlangs besloten om de zaak voor de rechter te brengen.

Betrokkenheid bij twee partijen cocaïne

Volgens het OM zou Quincy Promes betrokken zijn geweest bij de invoer van twee partijen cocaïne via de haven van Antwerpen. Het zou gaan om een partij van 650 blokken en een partij van ruim 700 kilo cocaïne, wat neerkomt op een totaal van ongeveer 1370 kilo. De eerste regiezitting in het onderzoek staat gepland voor aanstaande maandag.

Strafzaak zonder aanwezigheid Promes

Promes, die momenteel voetbalt bij Spartak Moskou, hoeft niet aanwezig te zijn bij de strafzaak. Het OM heeft aangegeven dat de zaak ook zonder zijn aanwezigheid door kan gaan. Eerder werd al twee jaar cel geëist tegen de oud-Ajacied voor het neersteken van zijn neef tijdens een familiefeest in Abcoude. Promes was tijdens de inhoudelijke behandeling van die zaak niet aanwezig, uit angst dat hij zou worden aangehouden in verband met de strafzaak rond de invoer van cocaïne.

Advocaat wil niet inhoudelijk reageren

Robert Malewicz, de advocaat van Promes, wil op dit moment niet inhoudelijk reageren op de beschuldigingen en de vervolging van zijn cliënt. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen van deze strafzaak zullen zijn voor de carrière van de voetballer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *