Edwin van der Sar neemt afscheid van Ajax

ajax

Na een succesvolle periode bij Ajax heeft Edwin van der Sar besloten om de club te verlaten. De voormalige topkeeper begon zijn carrière bij de Amsterdamse club in 2012 als directeur marketing en klom uiteindelijk op tot algemeen directeur. Met zijn vertrek komt er een einde aan een belangrijk tijdperk voor de club.

Van keeper tot directeur

Edwin van der Sar heeft een indrukwekkende carrière achter de rug, zowel op het veld als daarbuiten. Na zijn actieve loopbaan als keeper bij onder andere Ajax, Juventus, Fulham en Manchester United, besloot hij in 2012 terug te keren naar zijn oude liefde Ajax. Hier begon hij als directeur marketing en wist hij zich al snel onmisbaar te maken voor de club. In 2016 werd hij benoemd tot algemeen directeur, een functie die hij tot op heden heeft vervuld.

Successen onder Van der Sar

Onder leiding van Van der Sar heeft Ajax zowel sportief als financieel grote successen geboekt. Zo wist de club meerdere landstitels te veroveren, waaronder de historische ‘dubbel’ in het seizoen 2018-2019. Ook op Europees niveau maakte Ajax indruk, met als hoogtepunt het bereiken van de halve finale van de Champions League in 2019. Financieel gezien heeft Van der Sar de club ook naar een hoger niveau getild, met een recordomzet en een gezonde financiële situatie als resultaat.

Opvolging en toekomst

De zoektocht naar een geschikte opvolger voor Van der Sar is inmiddels in volle gang. De club zal ongetwijfeld op zoek gaan naar iemand met dezelfde passie en visie als de voormalige topkeeper. Ondanks het vertrek van Van der Sar ziet de toekomst er rooskleurig uit voor Ajax. Met een talentvolle selectie, een sterke jeugdopleiding en een solide financiële basis heeft de club alle ingrediënten in huis om ook in de komende jaren succesvol te zijn.

Een legende neemt afscheid

Met het vertrek van Edwin van der Sar komt er een einde aan een bijzonder tijdperk voor Ajax. De voormalige topkeeper heeft niet alleen op het veld, maar ook in de bestuurskamer zijn stempel weten te drukken op de club. Zijn passie, kennis en ervaring zullen ongetwijfeld gemist worden, maar zijn nalatenschap zal nog lang voortleven in de harten van de Ajax-fans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *